HDP'den öğretmenlerin sorunları için Kanun Teklifi

HDP, öğretmenlerin yaşadığı sorunlara ilişkin Meclis’e Kanun Teklifi vererek “”Bu kanun teklifinin amacı; ‘öğretmenlerimizin 3000 olan ek göstergelerini 3600’e çekerek’ sorunlarını bir nebze de olsa hafifletmek ve eğitim kalitesini yükseltmektir” dedi.

HDP'den öğretmenlerin sorunları için Kanun Teklifi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Pervin Buldan, öğretmenlerin yaşadığı sorunlara ilişkin Meclis’e Kanun Teklifi verdi.

Buldan, “Bu kanun teklifinin amacı; öğretmenlerimizin 3 bin olan ek göstergelerini 3 bin 600’e çekerek sorunlarını bir nebze de olsa hafifletmek ve eğitim kalitesini yükseltmektir” dedi.

Pervin Buldan tarafından verilen kanun teklifinde şu ifadelere yer verildi:

“Günümüzün en önemli kamusal mesleklerinden biri olan öğretmenlik; karmaşık sosyal yaşamın, küreselleşen dünyanın bütün sorunlarının doğrudan hissedildiği sorunlarla dolup taşmaktadır.

“Değişen dünya ve insanla birlikte, öğretmenlik anlayışı ve sorunları da değişmektedir. Bu nedenle; kamusal niteliği olan bu meslekte; sorunların güncel tespiti ve çözüm arayışları ihmal edilmemesi gereken çok önemli bir olgu olmaya devam etmektedir. Çünkü, insan ve sorun, bir arada olması kaçınılamayan temel bir fenomendir.

“İnsanın olduğu her yerde sorun da var demektir. Öyle ise, yapılması gereken şey, sorunları reddetmek, sorunlardan uzak durmaya çalışmak ya da sorunsuzluğu hedeflemek olmamalıdır.

“Öğretmenlik; çok fazla çaba ve emek sarf edilen kutsal mesleklerden birisidir. Bu koşulsuz ve sınır tanımaz çabanın sonucunda vücutta olumsuz etkiler olabilmektedir. Öğretmenlerin meslek hayatları boyunca ses ve göğüs sorunları, ortopedik rahatsızlıklar ve varis gibi birçok sağlık sorunu ile karşı karşıya kalmaktadırlar.

“Bu kanun teklifinin amacı; ‘öğretmenlerimizin 3000 olan ek göstergelerini 3600’e çekerek’ sorunlarını bir nebze de olsa hafifletmek ve eğitim kalitesini yükseltmektir.”

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2015, 11:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER