YPG'den Rojava için seferberlik çağrısı

YPG Sözcüsü Rêdur Xelîl, IŞİD’in Rojava’ya yönelik saldırıların artacağını belirterek Rojava’yı savunma çağrısı yaptı.

YPG'den Rojava için seferberlik çağrısı

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Sözcüsü Rêdur Xelîl, IŞİD’in Til Temir bölgesine yönelik artan saldırılarını değerlendiren bir açıklama yaptı.

IŞİD’in ağır silahlarla bölgede yaşayan Asuri ve Süryani halklara yönelik katliamlar gerçekleştirdiğini belirten Xelîl, Til Hemîs ve Til Berak’ta vurulan ezici darbeyle birlikte IŞİD’in Raqqa, Halep ve diğer bölgelerde konumlandırdığı tüm güçlerini bölgeye yönelttiğini söyledi.

Xelîl, IŞİD’in kendileri açısından stratejik önemde olan Kamişlo’nun güneyindeki Til Hemîs bölgesini kaybettikten sonra tüm gücüyle harekete geçtiğini ve bölgede sarsılan hegemonyasını yeniden bölge halklarına dayatmaya çalıştığını belirtti.

YPG sözcüsü Xelîl şunları ifade etti:

“IŞİD tüm gücünü, bölgedeki tüm halkların savunma gücü olan Kürtler ve YPG’yle savaşmak üzere toplamıştır. IŞİD’e karşı savaş cephesi, Türkiye’nin güney sınırından Irak’ın batısına kadar uzayan alana kadar genişlemiştir. Bu vahşi saldırılara karşı, YPG büyük bir direniş sergilemektedir.

“YPG/YPJ, Rojava Asayişi, Özsavunma Güçleri, Süryani Askeri Meclisi, Xabûr Savunma Birlikleri ve Sutoro güçlerimiz, düşmanın sivil halkı hedef alan, talan eden, tüm insanlık değerlerine vahşice saldıran çeteleri bertaraf etmek için aynı mevzide omuz omuza savaşmaktadır.

“Her etnisite ve oluşumdan bölgede yaşayan tüm halklarımızı, birliklerini daha da pekiştirip kenetlenmeye ve gençleri de topyekün seferberlik ruhuyla direnişe katılmaya çağırıyoruz. Çeteleri bertaraf etmek ve bölgemizden defetmek için herkesi özsavunma görevini yerine getirmeye çağırıyoruz.

“Şu ana kadar IŞİD çetelerinin Til Temir bölgesine yönelik vahşi saldırılarına rağmen uluslararası koalisyon güçleri hiçbir destek sunmamıştır.

“Uluslararası Koalisyon güçleri, IŞİD çeteleriyle mücadele amacaıyla kurulmuştur. Bu nedenle uluslararası koalisyon güçleri, Til Hemîs ve Til Berak’ta olduğu gibi Til Temir savaşına da katılmalı ve görevini yerine getirmelidir.”

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2015, 00:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER