YPG: Til Temir’de 42 çete öldürüldü

Til Temir ve çevre köylerine yönelik çete saldırıları devam ediyor. Yaşanan çatışmalarda 42 DAİŞ çetesi öldürdü.

YPG: Til Temir’de 42 çete öldürüldü
Til Temir ve çevre köylerine yönelik çete saldırıları devam ediyor. Yaşanan çatışmalarda 42 DAİŞ çetesi öldürdü.


YPG Basın Merkezi, DAİŞ çetelerinin 23 Şubat günü Til Temir ve çevresinde bulunan köylere yönelik başlattığı saldırıların devam ettiğini duyurdu. YPG, “Aldığı ağır kayıplar nedeniyle alandaki güçlerini değiştiren ve takviye yapan çete gruplarıyla güçlerimiz arasında şiddetli çatışmalar yaşanmaktadır” dedi.

“Dün gece Til Temir'in güneybatısında bulunan Til Şamiran, Til Hafyan ve Til Mixas köylerinde çete gruplarıyla güçlerimiz arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştır” diyen YPG,  “Çatışmalar ardından güçlerimiz Til Mixas köyünde yeniden hakimiyet sağlamıştır.

DAİŞ karşıtı koalisyon güçlerinin de hava saldırısıyla desteklediği çatışmalarda tespit edilebilen 42 çete üyesi öldürülmüştür.

Bugün öğlen saatlerinde de güçlerimiz Til Temir'in güneybatısında bulunan Til Talaa köyü yakınlarında çetelere ait bir askeri aracı içindeki çetelerle birlikte imha etmiştir. Buradaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir” diye belirtti.

TİL HEMİS’TE 1 ÇETE ÖLDÜRÜLDÜ

 Dün gece Til Hemis'in güneyinde bulunan Xizêla köyü yakınlarında çete gruplarına yönelik bir saldırı düzenlediğini belirten YPG, Çetelere ait bir aracın imha edildiğini tespit edilebilen 1 çete üyesinin öldürüldüğünü, 2’sinin de yaralandığını kaydetti.

KOBANÊ’DE ÇETE SALDIRISI VE ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR

YPG Kobanê’deki çatışmalara ilişkin de şunları ifade etti:

“DAİŞ terör örgütünün işgal girişimine karşı yürütülen ve zafer aşamasında bulunan Kobanê direnişi 180. gününe girmiştir.

Çete grupları Kobanê kırsalında hakimiyetini güçlendiren güçlerimize yönelik kimi saldırılar düzenlemektedir. Bugün sabah saatlerinde çete gruplarının Kobanê'nin güneybatısında bulunan Qereqozax köprüsü çevresindeki güçlerimize düzenlediği saldırı ardından çatışmalar yaşanmıştır.”

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2015, 20:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER