Türkiye'nin ilk LDP'li belediyesi DBP'ye geçti

30 Mart yerel seçimlerinde Liberal Demokrat Partisi’nden Muş’un Malazgirt ilçesine bağlı Konakkuran Belediye Başkanı olan Bülent Ateş DBP’ye geçti.

Türkiye'nin ilk LDP'li belediyesi DBP'ye geçti

Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) belediye eş başkanları, seçimler ve siyasi süreci değerlendirmek amacıyla Diyarbakır’da eş genel başkanlar Kamuran Yüksek ve Emine Ayna başkanlığında toplandı.

DBP Diyarbakır İl Binası Vedat Aydın Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya, belediye eş başkanların yanı sıra DBP MYK üyeleri de katıldı.

Toplantıda konuşan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, PKK Lideri Abdullah Öcalan tarafından başlatılan ve 28 Şubat’ta HDP ile hükümet heyetinin ortak açıklamasıyla devam eden sürece değinerek, bunun cumhuriyet tarihi boyunca yaşanan en önemli süreçlerden biri olduğunu ifade etti.

‘Niyet ve tutum ortaya konuldu’

Toplantıda Yüksek şunları söyledi:

“Niyet ve tutum çok açık ortaya konulmuştur. Bunun için gereken hükümet ve devletin demokratik koşulları ve zemini oluşturması, bunun yasal güvencelerini oluşturması ve anayasal güvenceler konusunda da taahhütte bulunmasıdır.

“Bu açıdan bizim siyaset olarak Türkiye’ye kamuoyuna sunmamız gereken AKP hükümetinin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye davet etmek. Bunun için baskı kurmak ve toplumun bu çerçevede örgütlenmesini sağlamaktır.

“Bu süreci bir bütünen sahiplenen bir yaklaşım içerisindeyiz. Ama bunun gerçekleşmesi için de durup beklemek değil hükümetin adım atması konusunda siyasal ve toplumsal baskı oluşturmak zorundayız.

Atılması gereken adımlar

“Seçim öncesi AKP’nin çok ciddi adımlar atacağı kanaatinde değiliz. Hükümet seçim sonrası iktidarda kalıp kalamayacağını tartışıyor. Kendi gelecek kaygısına düşmüş durumda. Bu sürecin devamı için beklenen müzakerelerin başlaması için koşulların oluşturulması gerekir.

“Bu çerçevede en kısa zamanda Newroz öncesi ve hemen sonrası atılması gereken adımlar yapılması gerekenler var. Hasta tutsak arkadaşlarımız olmak üzere izleme kurulu ve Başkan Öcalan’ın yanında yer alan tutsakların değiştirilmesi gibi.

“Özellikle tutsakların değişimi konusunda bugün yarın gelişme bekliyoruz. Hasta tutsakların bir an önce bırakılması için bir an önce gelişmeler bekliyoruz. Eğer bu konularda bazı gelişmeler de olursa müzakerelere geçilmesi konusunda ilerleme olarak değerlendireceğimiz hususlar oluşmuş olacaktır.

7 Haziran seçimleri

“Eğer biz AKP hükümetini durdurmak ve Türkiye’nin demokratikleşmesini sağlamak istiyorsak kesinlikle seçime birlikte girdiğimiz HDP’nin barajın üzerinde oy alması gerekir. HDP kazanırsa AKP geriletilebilir.

LDP’li belediyenin DBP’ye geçişi

Toplantıda 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Liberal Demokrat Partisi’nden (LDP) Muş’un Malazgirt ilçesine bağlı Konakkuran Belediye Başkanı olan Bülent Ateş de DBP’ye geçti.

Yüksek, DBP’ye geçme kararı alan Konakkuran Belde Belediye Başkanı Bülent Ateş’i de kürsüye çağırarak rozet taktı.

Ateş, LDP’li 5 belediye meclis üyesi ile birlikte DBP’ye geçtiklerini belirterek “Partimizin saflarında yer almak bizim için onur ve gurur vericidir. Konakkıran halkı her zaman partisinin yanında yer almıştır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2015, 20:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER