Çanakkale'de Erdoğan gözaltıları

Çanakkale’de ziyaretlerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti sırasında 4’i Halkevleri, 10’u Komünist Parti üyesi olmak üzere toplam 14 kişinin gözaltına aldığı belirtildi.

Çanakkale'de Erdoğan gözaltıları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamındaki Çanakkale ziyareti sırasında 4’i Halkevleri, 10’u Komünist Parti üyesi olmak üzere toplam 14 kişi gözaltına alındı.

14 Mart Tıp Bayramı etkinliklerine katılmak ve bir dizi ziyarette bulunmak amacıyla Çanakkale’ye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, önce Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı ziyaret etti. Ardından da Tıp Bayramı etkinliği için Kolin Otel’e geçen Erdoğan, buradaki etkinlikte bir konuşma yaptı.

Erdoğan’ın burada konuşma yaptığı sırada Demircioğlu Caddesi üzerinde bulunan Komünist Parti Çanakkale İl Başkanlığının balkonundan üzerinde Belkin Elvan resminin bulunduğu “Hırsıza, katile, yobaza geçit yok” yazılı pankart astığı haberini alan Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri binanın giriş ve çıkışını kapattı.

Polis, Komünist Parti İl Başkanlığına çilingir ile girerek içerde bulunan 10 kişiyi gözaltına aldığı belirtildi.

Komünist Parti İl Başkanlığının kapısının polislerce tutulduğu sırada, Cumhuriyet Meydanı’ndan İskele Meydanı’nda “Saltanat değil demokrasi, gericilik değil laiklik, Tebaa değil yurttaşlık, faşizm değil, özgürlük” bildirisi dağıtan 4 Halkevi üyesi burada polislerce gözaltına alındı.

Komünist Parti İl Başkanlığına yapılan “pankart” baskını sırasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı haber takibi yapan Çanakkale Olay gazetesi muhabiri Tekin Bozkurt da gözaltına alınmak istendi. Ancak diğer gazeteciler tarafından polisin elinden alınan Bozkurt’un, aynı gün içinde bazı polislerce rahatsız edildiği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2015, 20:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER