Van'da sokak ortasında eşini vuran adama linç girişimi

Van'da boşanma davası açıp ayrı yaşamaya başlayan eşi Necla Al'ı, caddede tabancayla vurup ağır yaralayan Nazım Al'ı, halk linç etmeye kalkıştı.

Van'da sokak ortasında eşini vuran adama linç girişimi
Polis kalabalığı tazyikli su, göz yaşartıcı bomba ve plastik mermi kullanıp dağıtılarak Nazım Al'ı linçten güçlükle kurtardı.

Olay kentin en merkezi yeri Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Soydan Kavşağı'nda öğle saatlerinde meydana geldi. Şiddet gördüğü için boşanma davası açıp ayrı yaşamaya başlayan Necla Al ile eşi Nazım Al caddede karşılaşınca tartışmaya başladı. Bir anda belindeki tabancasını çeken Nazım Al, eşi Necla'nın iki ayağını va omuzlarına peş peşe ateş etti. Vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan ve kanlar içinde yere yığılan Necla Al hastaneye kaldırılırken, çevredekiler saldırgan Nazım Al' tepki gösterdi. Kısa sürede çevrede büyük bir kalabalık toplandı ve eşini vuran Nazım Al'ı linç etmeye kalkıştı.

Vücuduna isabet eden kurşunlarla kanlar içinde yere yığılan ağır yaralı Necla Al, ambulansla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Çevrede toplananların tepkisi karşısında Nazım Al, yakındaki işyerine girdi. İşyeri önünde toplanan ve 'Jın Jiyan Azadi- Kadın, Yaşam Özgürlük' sloganlarının yükseldiği öfkeli kalabalık, Nazım Al'ı linç etmek istedi. 

Gelen polisler, sayıları bir anda artan kalabalığı önce ikna etmeye çalıştı, kalabalık dağılmayınca da tazyikli su, göz yaşartıcı bomba ve plastik mermi kullandı. Polisler uzun uğraş sonunda kalabalığı dağıtarak, linçten kurtardığı Nazım Al'ı, sokak ortasında eşini vurduğu suçlamasıyla gözaltına aldı.
Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2015, 20:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER