29 kişiye 'Erdoğan'a hakaret' soruşturması

Eğitim-Sen ve Alevi örgütleri tarafından “Laik, Bilimsel, Anadilinde Eğitim ve Demokratik Yaşam” istemiyle İzmit’te de düzenlenen iş bırakma ve protesto yürüyüşüne katılan aralarında öğretmenlerin de bulunduğu 29 kişi hakkında, “Erdoğan’a hakaret” edildiği iddiasıyla soruşturma açıldı.

29 kişiye 'Erdoğan'a hakaret' soruşturması

Eğitim-Sen ve Alevi örgütleri tarafından 13 Şubat’ta Türkiye genelinde “Laik, Bilimsel, Anadilinde Eğitim ve Demokratik Yaşam” istemiyle İzmit’te de düzenlenen iş bırakma ve protesto yürüyüşüne katılan 29 kişi hakkında “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret” edildiği iddiasıyla soruşturma açıldı.

Araarında öğretmenlerin bulunduğu 29 kişi, İzmit’te polis kordonu altında Merkez Bankası önünden başlayıp Sabi Yalım Parkı’na kadar devam eden davullu zurnalı protesto yürüyüşünde ‘Hırsız katil Erdoğan’ sloganı atmakla suçlanıyor.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında polis aralarında Eğitim Sen Kocaeli Şubesi’nden altı yöneticinin de bulunduğu eğitimcilerin ifadesini almaya başladı.

Haklarında soruşturma açılanlar arasında Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Suca Omurca, Eğitim-Sen Şube Yöneticileri Metin Temel, Osman Ergün, Selami Kafkas, Çağla Aslan, Göksal Yılmaz ile Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı Ünal Özmural, Halkevleri Şube Başkanı Yaşar Seğmen,  Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP)İl Temsilcisi Çetin Ak, Halkın Türkiye Komünist Partisi (HTKP) İl Temsilcisi Barbaros Tantan ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) İl Başkanı Osman Bahçeci de bulunuyor.

Boykot eylemi

Alevi örgütleri ve Eğitim Sen’in çağrısıyla 13 Şubat’ta Türkiye genelinde “Laik, Bilimsel, Anadilde Eğitim ve Demokratik Yaşam” talebiyle okul boykotu gerçekleştirildi.

Boykot eylemine Birleşik Haziran Hareketi (BHH), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), KESK gibi siyasi parti ve örgütler de destek vermişti.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2015, 20:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER