İstanbul'da Newroz 22 Mart’ta kutlanacak

İstanbul’da Newroz 22 Mart’ta Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı’nda kutlanacak.

İstanbul'da Newroz 22 Mart’ta kutlanacak

İstanbul Newroz Tertip Komitesi, 22 Mart’ta Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı’nda düzenleyecekleri Newroz kutlamalarının programını açıklamak ve çağrı yapmak amacıyla Halkların Demokratik Partisi (HDP) il binasında basın toplantısı düzenledi.

Toplantının yapıldığı salona, “Şengal ve Kobane’de yükselen direniş ateşi Ortadoğu’yu özgürleştiriyor” pankartı asılırken toplantıya HDP İstanbul il eş başkanları Ayşe Erdem ve Cesim Soylu da katıldı.

Tertip Komitesi adına açıklama yapan Sadrettin Güler, Newroz’u Kobani devriminin coşku ve heyecanıyla karşıladıklarını dile getirdi.

Güler, İstanbul’da Newroz’u halklarla birlikte alanlarda kutlayacaklarını ve milyonlarla, barış, demokrasi ve özgürlük taleplerini daha yüksek sesle haykıracaklarını söyledi.

Demirtaş da katılcak

Güler, İstanbul’daki Newroz kutlamasının 22 Mart Pazar günü, Kazlıçeşme Meydanı’nda saat 11.00’da düzenleneceğini söyledi.

Mitinge, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel’in konuşmacı olarak katılacakları bilgisini de paylaşan Güler, mitinge yurt içi ve yurt dışından çok sayıda devlet, parti, sivil toplum kuruluşu ve basın temsilcisinin de davet edildiğini belirtti

Kutlamada Kawa, Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) Korosu ve Grup Munzur da bir konser verecek.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2015, 20:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER