LGS'de ikinci nakil sonuçları açıklandı

Liselere Geçiş Sistemi'nde İ ikinci nakiller belli oldu. Öğrencilerin yüzde 98’i tercih ettikleri okullara yerleşti.

LGS'de ikinci nakil sonuçları açıklandı
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarını açıkladı. Sonuçlar “meb.gov.tr” internet adresinde yayınlandı. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, “İkinci nakil sonunda öğrencilerin yüzde 98’i tercih ettikleri okullara yerleştiler” dedi.

Özer, ikinci yerleştirmeye esas nakil sonunda da hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca başvuruların bugünden itibaren 26 Ağustos’a kadar alınacağını ve 28 Ağustos’ta yerleştirme sürecinin tamamlanacağını söyledi.

MESLEKİ LİSELERE GİRİŞTE ARTIŞ

Özer, “2020 yılında yerleştirmeye esas ikinci nakil sonunda mesleki ve teknik Anadolu liselerine yerleşen öğrenci sayısı 446 bin 632’ye yükseldi. Böylece 2020 yılında mesleki ve teknik Anadolu liselerine yerleşen öğrenci sayısında 2019 yılına göre yüzde 50’lik bir artış sağlanmış oldu. 2018 yılına göre ise mesleki eğitimde öğrenci sayısı artışı yüzde 63. Sadece öğrenci sayısında ciddi artış olmadı, aynı zamanda sınavla öğrenci alan mesleki ve teknik Anadolu liselerinin taban ve tavan puanlarında da önemli artışlar gerçekleşti” ifadelerini kullandı. 


Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2020, 22:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER