Liderlerden YKS tepkisi: Gençlerimizin hayallerini çalmayın

Korona virüsü salgını nedeniyle 20-21 Haziran’da yapılması planlanan YKS tarihi önce 25-26 Temmuz’a ertelendi, daha sonra 27-28 Haziran’a alındı. Sınav tarihinde yapılan değişikliğe muhalefet liderleri tepki gösterdi.

Liderlerden YKS tepkisi: Gençlerimizin hayallerini çalmayın
Korona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tarihi 2 ayda 3 kez değişti. Öğrenci ve veliler bu duruma tepki gösterirken muhalefetten de kararın geri çekilmesi yönünde çağrılar geldi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Temmuz ayına ertelenen YKS’nin öne alınarak haziranda yapılacak olması; gençlerimizin geleceklerini ve umutlarını çalmak, emeklerini boşa çıkarmak, onlara kulak tıkamaktır! Gençlerimizin hayallerini çalmayın!” diye seslendi.

AKŞENER: YAZIKLAR OLSUN

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Yandaşının bir dediğini iki etmeyen iktidar; gencine gelince 2 milyon tweet’i görmedi, duymadı. Yazıklar olsun” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Gençlerimiz geleceğimizdir, kimse gençlerimizin geleceği ile oynama hakkına sahip değildir. Milyonlarca gencimizi ilgilendiren bir sınavın tarihini belirlerken ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla hareket eden iktidarı, almış olduğu bu yanlış kararı düzeltmeye davet ediyorum” çağrısı yaptı.

DAVUTOĞLU: BU GENÇLERE YAPILAN ZULÜMDÜR

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımda, “Öğlen YKS’ye 82 gün varken, akşam 54 gün kaldı. Zaman ne çabuk geçiyor! 2 ay içerisinde 3 farklı sınav tarihi ilan edilir mi? Gençlere bir söz verecekseniz, o sözü tutacaksınız” dedi.

Davutoğlu, “Korona salgını öncesinde YKS sınavının 20-21 Haziran’da yapılacağı açıklandı. 26 Mart’ta YÖK Başkanı çıktı ve sınavın 25-25 Temmuz’a alındığını söyledi. Gençler de kendilerini psikolojik olarak bu tarihe hazırladı. Ancak bugün de Sayın Cumhurbaşkanı, 27-28 Haziran’da yapılacağın ilan ettiler. Allah aşkına gençlerin en önemli sınavı, hayata atılacakları ve yıllarca birikim yaptıkları sınav için, iki ay içerisinde üç farklı tarih açıklanır mı? Bu, gençlere yapılan bir zulümdür” diye konuştu.

BABACAN: BÖYLE ÖNEMLİ KARARLAR KEYFİLİKLE DEĞİL, İSTİŞAREYLE ALINMALI

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan da karara tepki gösterdi, “Ailelerden ve öğrencilerden gelen talepleri görmezden gelerek #yks2020 sınav tarihinin tekrar değiştirilmesi, milyonlarca gencimizin öğrenim hayatını doğrudan etkileyecektir. Böylesine önemli kararlar keyfilikle değil, istişare ve ortak akılla alınmalıdır” dedi.

Sınav takvimi içinde 20-21 Haziran olan ilan edilen YKS tarihi mart ayı ortasında korona virüsü salgını ortaya çıktıktan sonra 25-26 Temmuz’a ertelendi. Daha sonra “normalleşme” adımlarının görüşüldüğü Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde bu karar bir kez daha değişti, YKS’nin 27-28 Haziran’da yapılacağı duyuruldu. / DUVAR


Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2020, 19:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER