Nuriye Gülmen tahliye edildi!

Açlık grevinin 268. gününde görülen davanın 6. duruşmasında tahliye edilen Nuriye Gülmen aylardır tutulduğu Ankara Numune Hastanesi’nden zafer işareti yaparak çıktı.

Nuriye Gülmen tahliye edildi!
Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamudaki görevinden ihraç edildikten sonra “İşimi geri istiyorum” diyerek Yüksel Caddesi’ndeki eylemleri başlatan eğitimci Nuriye Gülmen, açlık grevinin 268. gününde, davanın 6. duruşmasında tahliye edildi. Gülmen’i karşılamaya çok sayıda destekçisi geldi. Sedye ile çıkarılan Gülmen, hazır bekletilen ambulansla sağlık görevlileri eşliğinde evine götürüldü.

Tahliye kararının ardından Nuriye Gülmen, evine götürülmek üzere Ankara Numune Hastanesi’nden çıkarıldı. Öğrencileri, ambulansa bindirildiği sırada Gülmen’e “Hocam sizi çok seviyoruz” diyerek seslendi.

‘SİZİ GÖRDÜĞÜME İNANAMIYORUM’

Kardeşi Beyza Gülmen refakatinde hastaneden çıkan Gülmeni Yüksel Direnişçileri evinin önünde bekledi. Ambulanstan inen Gülmen’in morali iyi görünürken ilk sözleri “Sizi gördüğüme inanamıyorum” oldu. Kendisi için hazırlanan odada Semih ve Esra Özakça, Gülmen’i karşıladı.

‘İŞİNE DÖNENE KADAR AÇLIK GREVİNE DEVAM EDECEK’

Nuriye Gülmen’in annesi Cemile Gülmen, tahliye haberini aldıktan sonra büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade ederek “Kızımıza kavuştuk diye seviniyoruz. İnşallah açlığının bitmesini istiyoruz. Açlık grevi ile ilgili bir şey konuşmadık, ama işine dönmediği sürece bırakmaz. Daha çok yakından göremedik ama şu anda zayıf, yani bitkin durumda” dedi.

Baba Şaban Gülmen ise, “Tahliye olduğu için sevinçliyiz. İnşallah bu zor günleri de atlatıp daha iyi günlere kavuşmak istiyoruz. Daha çocuğumuzla konuşmadık, ama zannediyorum ki işine dönene kadar açlık grevine devam edecek. Fiziki olarak bitkin. Vücut yapısı çok zayıf, bitkin durumda. İnşallah düzelir” diye konuştu. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2017, 21:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER