Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 5+1 talimatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul ve Ankara'nın eski belediye başkanlarını uyardığını söyledi. Erdoğan, "Bundan sonra izin verilecek binalar 5 artı bir olacak. Takipçisi olacağım” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 5+1 talimatı
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yeni dönem belediyecilik anlayışını açıkladı. Erdoğan, bundan sonra yapılacak binaların 5 artı 1 esasına göre yapılması talimatı verdiğini, buna uyulmasını yakından takip edeceğini söyledi.


Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre,
 
Erdoğan partisinin son Merkez Yürütme Kurulu toplantısında, “belediyecilik ve çevre” konulu sunumu dinledikten sonra, “Bizim en büyük sorunumuz bu işte. Çevreye duyarlı, kentler olması için çok talimat verdim. Özellikle İstanbul ve Ankara belediye başkanlarını çok uyardım. Maalesef ‘haklısınız efendim’ demelerine rağmen hiçbir şey değişmedi. Geçmişte, Çevre Bakanlığı’nın da çok ihmali olmuş” dedi.

BELEDİYE UYARILARI

Toplantıda, şehircilik anlayışı ve çevreye duyarlı kentlerle ilgili brifing verildikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı belediye başkanlarının görevden alınmasında önemli bir başlık olan çarpık kentleşme ve imar izinleri konusunu açtı. Erdoğan, bu konuda özellikle İstanbul ve Ankara’da ciddi sorun olduğunu, tüm uyarılarına rağmen sonuç alınamadığını bir kez daha dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2017, 21:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER