Öğretmen Tuğba Parlak varis ameliyatından üç gün sonra hayatını kaybetti

Diyarbakır’da ‘varis’ ameliyatı olan 37 yaşındaki öğretmen Tuğba Parlak, ameliyattan üç gün sonra hayatını kaybetti. Parlak'ın yakınları, hastane hakkında suç duyurusunda bulundu.

Öğretmen Tuğba Parlak varis ameliyatından üç gün sonra hayatını kaybetti

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’ndeki bir okulda öğretmenlik yapan 37 yaşındaki Tuğba Parlak, iki bacağındaki varis nedeniyle Diyarbakır’daki özel bir hastanede ameliyat edildi.

Amida'nın haberine göre iki saat süren operasyon sonrası evine gönderilen Parlak, bir gün sonra fenalaştı. Çağrılan ambulans ile aynı hastaneye kaldırılan Parlak ilk müdahalenin ardından, hastanenin Diyarbakır’daki başka bir şubesine götürüldü. Bilinci kapalı olan Parlak, yoğun bakım servisine alındı. Üç gün yoğun bakımda kalan öğretmen yaşamını yitirdi.

Parlak'ın ölümünün ardından eşi Mustafa Parlak, ameliyatta ve sonrasında ihmali bulunduğu iddiasıyla özel hastane yönetimi ile ameliyatı gerçekleştiren kalp damar cerrahı hakkında suç duyurusunda bulundu. Parlak, evde fenalaşan eşine müdahale için çağrılan 112 ekibinin de olay yerine 45 dakika geç geldiğini belirterek, Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusu dilekçesi verdi.

Ailesinin “ihmal” iddiasıyla suç duyurusunda bulunmasının ardından Parlak’ın cenazesine otopsi yapıldı. Cenaze, memleketi Tokat’a götürülerek, toprağa verildi. Tuğba Parlak’ın biri 4 diğeri 7 yaşında iki çocuk annesi olduğu öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2023, 16:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER