İran'dan yüz acente Hakkari ve ilçelerini ziyaret edecek

TÜRSAB Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu tarafından İranlı turizm ve seyahat acentelerine yönelik gerçekleştirilen, Hakkari ve ilçelerini tanıtım infosu kapsamında 27-28-29 Nisan günlerinde İran'dan yüz acente Hakkari ve ilçelerini ziyaret edecek.

İran'dan yüz acente Hakkari ve ilçelerini ziyaret edecek

Konuyla ilgili Yüksekova Hilton Otel'de yapılan bilgilendirme toplantısında konuşan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe daha önce İranlı seyahat acentelerine Hakkari'yi tanıtmak amacıyla İran'a 2 sefer gittiklerini ve  buradaki görüşmelerin olumlu geçtiğini belirterek, "Ziyaretçilerimizi Esendere Sınır Kapısında çiçeklerle karşılayacağız, ilimizde,  ilçemizde tarihi yerleri, eserleri, doğamızı, şehrimizi, tesislerimizi tanıtacağız." dedi. 

whatsapp-image-2023-04-26-at-00-27-24.jpeg

İranlı yetkililere çeşitli sözler verdiklerini ifade eden Özgökçe "Eski yaşlı acentelerin Hakkari ile ilgili Yüksekova ile ilgili akıllarında soru işaretleri vardı. Biz de kendilerine Hakkari'de, Yüksekova'da esnafın kendini yenilediğini beyan ettik, sözler verdik." dedi. 

whatsapp-image-2023-04-26-at-00-28-53.jpeg

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç ise bu girişime esnaf ve sanatkarların talebi üzerine başladıklarını belirterek, çalışmalardan sonuç almak için vatandaşların da desteklerine ihtiyaç olduğunu ifade etti.

whatsapp-image-2023-04-26-at-00-27-30.jpeg

Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu da Yüksekova'nın alt yapısının bu girişim için uygun olduğunu belirtti.

Büyüksu, "Yüksekova'da her marka var, açık bir AVM gibi" dedi.

Toplantıya Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, Yüksekova Ticaret Odası Meclis Başkanı Timur Sevi, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, acente sahipleri, esnaf ve turizm yetkilileri katıldı. / Yüksekova Haber

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2023, 02:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER