İranlı 100 acente yetkilisi Şemdinli'ye geldi

TÜRSAB Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu tarafından İranlı turizm ve seyahat acentelerine yönelik gerçekleştirilen Hakkari ve ilçelerini tanıtım infosu kapsamında İran'dan yüz acente yetkilisi Şemdinli'ye geldi.

İranlı 100 acente yetkilisi Şemdinli'ye geldi

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu, Hakkari ve ilçelerindeki Sivil Toplum Kuruluşları, Yüksekova Kaymakamlığı, Şemdinli ve Esendere Belediyesi ile bölgedeki iş insanları tarafından yapılan İran girişimleri olumlu sonuç verdi.

TÜRSAB tarafından organize edilen tanıtım infosu kapsamında İranlı 100 acente yetkilisi, Esendere Gümrük Kapısından Yüksekova’ya giriş yaptı. Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, TÜRSAB yetkileri ve STK temsilcileri tarafından güllerle karşılanan İranlı acenteler için Esendere Belediyesi önünde folklor ekibi tarafından oyun gösterisi yapıldı.

Hakkâri ve ilçelerini 3 günlük program kapsamında gezecek olan İranlı yetkililer, Yüksekova ilçe merkezine geldikten sonra ilk olarak Şemdinli’yi ziyaret etti. Şemdinli ilçesinde Şemdinli Belediye Başkan Vekili Ali Keskin ile Başkan Yardımcısı Veli Tekin tarafından karşılanan heyet, daha sonra Şemdinli Belediyesi'ne ait Seyir Tepesi'ne geçti. TÜRSAB Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe ve beraberindeki heyet daha sonra Şemdinli Belediye Başkan Vekili Ali Keskin'i makamında ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

Şemdinli ziyaretinin ardından Yüksekova ilçesine geçen heyet, programın 2. gününü Yüksekova'ya, 3. gününü ise Hakkari'ye ayıracak.

İran'a yaptıkları ziyaretlerin olumlu sonuç verdiğini ifade eden TÜRSAB Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe; "Yüksekova'daki Sivil toplum Kuruluşları ile beraber yaklaşık 3 aydır girişimlerde bulunuyoruz. İran’a yaptığımız iki ziyaretin ardından bugün 100 acente ile beraber Yüksekova’ya geldik. Bugünkü programımızda Şemdinli bölgesine gideceğiz ve oradaki tarihi yerleri gezeceğiz. Akşam ise hem İran hem de Hakkari’deki acentelerle beraber bir toplantı gerçekleştireceğiz. Yarın ise tüm gün boyunca Yüksekova çarşısı ve tarihi yerleri gezeceğiz. Programın son gününü ise Hakkari’ye ayırdık. Hakkari’de özellikle kayak merkezini, türkü evini ve seyir tepesini göstereceğiz. Bu ziyaretlerin ardından Hakkâri yöresinin İran pazarında hak ettiği yerlere geleceğini düşünüyoruz" dedi.

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2023, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER