Öğretmenin soruşturması düştü, görevden atıldı!

Sınıf öğretmeni Mehmet Yücel hakkında Siverek'te görev yapmadığı sırada Siverek'te suç işlediği iddiasıyla yapılan bir ihbar üzerine soruşturmalar açıldı. Adli soruşturma düştü, idari soruşturma sürerken de ifade veremeden görevden atıldı.

Öğretmenin soruşturması düştü, görevden atıldı!
Öğretmen Mehmet Yücel hakkında yürütülen soruşturma kapsamında disiplin kurulunda savunma yapamadan görevden atıldı. Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde görev yaptığı sırada, ‘Kürtçe ve Zazaca örgütü övmek’ ve ‘BDP milletvekillerini övmek’ suçlamasıyla Siverek Kaymakamlığı tarafından hakkında soruşturma açılan 10 yıllık öğretmen Mehmet Yücel bu soruşturmadan herhangi bir ceza almadı. Ancak idari soruşturma devam ettiği için disiplin kurulunda ifade vermeye hazırlanıyordu. Ancak buna fırsat bulamadan Cumartesi günü yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname’yle görevden atıldı. Hakkında Siverek Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın düştüğünü belirten Yücel yine de ‘terör örgütleri ile bağlantılı olmak suçlamasıyla’ görevden atılmasına tepki gösterdi.


Siverek’te bulunan Gülabibey İlkokulu’nda görev yaparken 2014’te başka yerlere tayini çıkan sınıf öğretmeni Mehmet Yücel ve iki öğretmen hakkında Ankara’da bulunan kimliği belirsiz bir kişi BİMER (Başbakanlık İletişim Merkezi) üzerinden şikayette bulundu. Bu şikayetin ardından Yücel ve iki öğretmen hakkında ‘kendi aralarında Kürtçe ve Zazaca örgütü övdükleri’ suçlamasıyla Siverek Kaymakamlığı ‘görevi kötüye kullanmak’tan soruşturma izni verdi. Yücel, söz konusu suçlamanın tarih olarak da mümkün olmadığını çünkü ‘suç tarihi’ olarak gösterilen 2014 yılının Eylül ayından itibaren Adıyaman’ın Kahta ilçesinde görev yaptığını belirtiyor. Oysa Siverek Kaymakamlığı’nın hakkında hazırlamış olduğu raporda ‘suç olayı yeri ve tarihi’, ‘2015 yılı’ ve ‘Siverek’ olarak gösterildi. Sonuçta Siverek Cumhuriyet Başsavcılığı ‘soyut iddia dışında soruşturmanın devamını gerektirir herhangi bir delil elde edilmediği için’ kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2016, 09:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
Lale atak
Lale atak - 7 yıl Önce

Herkesin siyasi görúşüne saygi lıolunması lazim nerde demokrasi bu ülkede

SIRADAKİ HABER