Selçuk: LGS için okullarımızın kapılarını öğrencilerimize açıyoruz

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS sınavının yapılacağı okulların hafta sonu ziyarete açık olacağını duyurdu. Selçuk, "Velilerimiz, öğrencilerimiz ve görevli öğretmenlerimiz, binalarımızın temizlendiğinden ve gerekli hijyenin sağlandığından emin olabilirler" dedi.

Selçuk: LGS için okullarımızın kapılarını öğrencilerimize açıyoruz
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sınavında kullanılacak okulların öğrenciler ve veliler tarafından ziyaret edilebileceği belirtti.

Korona virüsü (Covid-19) nedeniyle okullarda yapılan dezenfekte çalışmalarının incelenebileceğini belirten Ziya Selçuk, Twitter paylaşımında “Bu hafta sonu LGS için okullarımızın kapılarını öğrencilerimize açıyoruz. Velilerimiz, öğrencilerimiz ve görevli öğretmenlerimiz, binalarımızın ve sınav salonlarımızın özel dezenfektanlarla temizlendiğinden ve gerekli hijyenin sağlandığından emin olabilirler” ifadelerine yer verdi.

Geçen yıla göre LGS’de görevli öğretmen sayısın arttırıldığını belirten Selçuk, şöyle devam etti:

“2019 LGS’de 148 bin 946 öğretmenimiz görev almış iken bu yıl 353 bin 158 öğretmenimiz ve 17 bin 990 rehber öğretmenimiz, sınav alanlarında bizlere yardımcı olacak. Öğrencilerimizden ve velilerimizden ricam, hepimizin sağlığı için öğretmenlerimizin yönlendirmelerine uymalarıdır.”  

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2020, 18:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER