Simge Öğretmen Ağlayarak Gittiği Çukurca'da “Aşkı“ Buldu

Hakkari'nin Çığlı köyünde anasınıfı öğretmenliği yapan Bilge Gümüş, ağlayarak gittiği köyde İngilizce öğretmeni Yasin Gümüş ile tanışıp yuva kurdu.

Simge Öğretmen Ağlayarak Gittiği Çukurca'da “Aşkı“ Buldu

Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü...Yurdun dört bir tarafında kutlanan ve geleceğin emanet edildiği öğretmenlerle ilgili fedakarlık hikayeleri gelirken Simge öğretmende bunlardan bir örnek...Genç yaşında evini ve memleketini bırakarak kimsenin gitmek istemediği Hakkari'ye giden Simge öğretmenin hayatı hem aşk bulmasıyla hem de köylülerin büyük desteğiyle tamamen değişti. İşte Simge öğretmenin "Buralara gelin" diyerek Hakkari'de yaşadığı değişim...

Irak sınırındaki Çığlı köyünde anasınıfı öğretmenliği yapan Osmaniyeli Bilge Balcılar Gümüş, köyde tanıştığı İngilizce öğretmeni Yasin Gümüş ile tanışıp evlendi. Anasınıfı öğretmeni Gümüş: "Buraya ağlayarak gelmiştim. Geldikten sonra herhangi bir sorun olmadığını gördüm. Şimdi burada çok rahatız, hiçbir sıkıntımız yok" dedi.

KİMSE GİTMEK İSTEMİYOR

Sivaslı Yasin Gümüş ve Osmaniyeli Bilge Balcılar Gümüş, aradıkları aşkı, Çukurcailçesine bağlı Çığlı köyünde buldu. Yaklaşık 3 yıl önce Çığlı Köyü Ortaokuluna atanan İngilizce öğretmeni Yasin Gümüş ile 2 yıl önce Çığlı Şehit Binbaşı Erdoğan Özdemir İlkokuluna tayini çıkan anasınıfı öğretmeni Bilge Balcılar Gümüş, bölgede yaşanan olaylar nedeniyle kimsenin gelmek istemediği Çığlı'da göreve başladı.

İLK GÖRÜŞTE AŞK

Yaşadıkları tüm imkansızlıklara ve ailelerinden uzakta olmalarına rağmen Çığlı köyü çocuklarına iyi bir gelecek sunmak adına özveriyle çalışan öğretmenler, birbirlerini görür görmez aşık oldu

Yaklaşık bir yıl devam eden ilişkilerinin ardından evlenmeye karar veren genç öğretmenler, ailelerinin de onay vermesiyle 4 ay önce düğün yaptı.

Irak sınırındaki Çığlı köyünde gerçek aşkı bulduğunu belirten İngilizce öğretmeni YasinGümüş, Türkiye'nin sıfır noktasında öğretmenlik yapmanın heyecanını ve mutlu giden evliliğini anlattı.

"KÖYLÜLER BİZE HER KONUDA DESTEK OLUYOR"

Kendisinden bir yıl sonra köye gelen eşine, görür görmez aşık olduğunu belirten Gümüş, şöyle konuştu:

"Eşimin tayini çıkınca, göreve başlama yazısını okula getirdi. Ben de o sırada okulun idare bölümündeydim. O zaman gördüğümde eşim olacak insan bu demiştim. Bir sene arkadaşlık yaptık. Daha sonra evlendik. 4 aydır evliyiz ve çok mutluyuz. Köylüler bize çok yardımcı oldu. Hatta düğünümüzü köyde yapma teklifinde bulundular. Köy şartlarına, köylülere ve öğrencilerimize alıştık. Sağ olsunlar hepsi her konuda bize yardımcı oluyorlar.

Batıda artık kaybetmekte olduğumuz birçok değeri burada görebiliyoruz. Özellikle çok misafirperverler. Burada çocuklarımızın eğitimi için gece gündüz çalışıyoruz."

"AĞLAYARAK GELMİŞTİM AMA..."

Atamasının Çığlı'ya yapıldığını öğrendiği gün gözyaşlarına boğulduğunu ifade eden anasınıfı öğretmeni Bilge Balcılar Gümüş de ilk zamanlar yaşadığı bazı sıkıntıların da eşiyle tanıştıktan sonra son bulduğunu ve mutluluğu Çığlı'da bulduğunu söyledi.

Gümüş, 2 yıldır köyde görev yaptığını ve mutlu bir evliliği olduğunu bildirerek, "Buraya ağlayarak gelmiştim. Geldikten sonra herhangi bir sorun olmadığını gördüm. Şimdi burada çok rahatız, hiçbir sıkıntımız yok. Köylüler bize çok iyi davranıyor. Batıda yaşayamayacağımız öğretmenliği biz burada yaşıyoruz. Buradaki çocuklara bir şeyler öğretmek çok daha güzel ve heyecanlı. Meslektaşlarımız da hiç çekinmeden buralara gelsinler" dedi./ Haberler.com

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2014, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER