4 merkez bankası dijital parayı test edecek

Avustralya, Malezya, Singapur ve Güney Afrika merkez bankaları merkezi dijital para kullanımını test edecek. Bitcoin yeniden 50 bin dolar sınırına dayandı.

4 merkez bankası dijital parayı test edecek

Uluslararası Ödemeler Bankası'nın (BIS) Avustralya, Malezya, Singapur ve Güney Afrika merkez bankaları arasında merkezi dijital para (CBDC) kullanımını test edeceği haberinin duyulmasının ardından kripto para birimleri yukarı doğru dalgalandı.

Ethereum 3700 doların üzerine tırmanırken saat 11.00'de Bitcoin 49 bin 847 dolardan işlem gördü. Dunbar Projesi olarak adlandırılan çalışmayla birlikte dijital fiat para cinsinden uluslararası ödemeleri yapılması için ortak bir platform geliştirilmesi hedefleniyor.

BIS İnovasyon Merkezi Singapur Genel Müdürü Andrew McCormack, projeyle ilgili yaptığı açıklamada “Çoklu CBDC’ler üzerindeki çalışmalarız bir sonraki aşama için zemin oluşturuyor ve küresel ödeme bağlanılarını kuruyor. “ dedi.

Yarın açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisine odaklanan altın fiyatları ise yatay seyrediyor. Altını ons fiyatı 1814 dolar. Gram altın ise 482 lira. Bloomberght'de yer alan habere göre Kotak Securities Kıdemli Analisti Madhavi Mehta, beklenenden güçlü gelecek tarım dışı istihdam verisinin doları destekleyeceğini ve altın fiyatları üzerinde baskı yaratacağını söyledi.

Saat 11.20 itibariyle euro 9,83 lira, dolar 8,28 lira, sterlin 11,42 liradan işlem gördü. 

Ünlü yatırımcı Mark Mobius hafta başında yaptığı açıklamada, büyük boyutlardaki para arzı dikkate alındığında önümüzdeki yıl küresel olarak kur devalüasyonunun oldukça önemli bir konu olarak gündeme geleceğini söylemişti. (EKONOMİ SERVİSİ)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER