CHP'den asgari ücret açıklaması: 10 bin liranın üzerinde olmalı

CHP'li Seyit Torun, 2023 yılı asgari ücretinin 10 bin liranın üzerinde olması gerektiğini söyledi. Torun, "Asıl önemli olan asgari ücretin artırılması kadar satın alma gücünün yükseltilmesidir" dedi.

CHP'den asgari ücret açıklaması: 10 bin liranın üzerinde olmalı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, partisinin Ordu İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 2023 yılı asgari ücretiyle ilgili bir soruya yanıt veren Torun, "Asıl önemli olan asgari ücretin artırılması kadar vatandaşın satın alma gücünün yükseltilmesidir. Burada gidişat kötü" dedi.

Torun, "Siz ekonomiyi düzgün bir rotaya koymadıkça enflasyonu düşürmediğiniz sürece, ekonomiyi gerçek ayarlarına getirmediğiniz sürece asgari ücreti ne kadar artırırsanız artırın bu çabalar boş. Ama biz 'Yeni asgari ücret 10 bin liranın üzerinde olmalı' diyoruz. Ama bu da çözüm değil. Asıl önemli olan asgari ücretin artırılması kadar vatandaşın satın alma gücünün yükseltilmesidir. Burada gidişat kötü. Bu gidişatın düzeltilmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Seyit Torun, seçimde sandık güvenliğine yönelik partide ne gibi hazırlıklar yapıldığına yönelik soruya, "Şu anda bunu iddia ederek söylüyorum. Sandık güvenliğiyle ilgili en hazır parti biziz. Bunu en iyi yönetecek parti de biziz." yanıtını verdi. Bu konuda parti teşkilatlarına sürekli eğitimler verildiğini kaydeden Torun, "MYK üyeleri, Parti Meclisi üyeleri, milletvekilleri, büyük bir örgütlülük içerisinde süreci takip ediyor. Bütün bunların yanı sıra Sayın Genel Başkan, bazen kendisi bilgisayarını açarak rastgele hangi il, kaç üye yapmış, hangi il sandık başı çalışmasını bitirmiş, tek tek kontrol ediyor. Bizler de teşkilatları ziyaretimizde bu çalışmalar yapılmış mı bakıyoruz" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER