Dolar kuru 10 liraya yükseldi

Dolar Türk Lirası karşısında 10 liraya çıktı.

Dolar kuru 10 liraya yükseldi

Dolar kuru, saat 21.25'te 10,0020 liraya yükselerek rekor kırdı.

Dolar kurunun 10 liraya çıkması Twitter'da en çok paylaşım yapılan başlıklardan oldu.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Tekrar tekrar söylüyorum! Ekonomik bir savaşta değiliz; Ekonomik bir yanlıştayız! Dolar 10.00 TL" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da "1 dolar 10 TL. Ülke tarihinde dolarda çift haneli sayıyı görmek bu iktidara nasip oldu. Havuz medyası yarın "dolarda da rekoru biz kırdık" diye manşet atarsa şaşırmayın" eleştirisinde bulundu.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise AK Partili yetkililerin dolar kuruyla ilgili eski açıklamalarının yer aldığı bir video paylaşarak özür dileme çağrısı yaptı.

Özkan, "Arşiv unutmaz! Dolar 10 lira oldu! Bu kara tablonun sorumluları çıkın bu milletten özür dileyin!" dedi.

ALİ BABACAN: KENDİLERİNE EMANET EDİLEN NE VARSA BATIRDILAR

Dolar kurundaki yükselişi Twitter hesabından yayınladığı videoda değerlendiren Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, hükümeti eleştirdi. 

Babacan, "Bizlerin hükümetten ayrıldığı tarihte 1 dolar, 2 lira 92 kuruştu. Sayın Erdoğan, tüm yetkiyi tek elde toplayarak taraflı, partili cumhurbaşkanı seçildiği tarihte, 25 Haziran 2018’de 1 dolar, 4 lira 65 kuruştu. Bugün dolar kuru geldi 10 liraya dayandı. Partili taraflı cumhurbaşkanı göreve başladı başlayalı dolar kuru 2 kattan fazla arttı" dedi.

"Gerçekten, aklımız havsalamız almıyor. Bu iktidar, tam bir mirasyedi gibi, varımızı yoğumuzu harcadı, ülkemizi değersizleştirdi" diyen Babacan, "Kendilerine emanet edilen ne varsa batırdılar. Kriz zamanlarında bu ülkenin vatandaşları yokluk çekmesin diye biriktirdiğimiz Merkez Bankası rezervlerini, Merkez Bankası'nın yedek akçelerini cayır cayır harcadılar, sattılar. Bu ülkenin mirasyedilere ihtiyacı yok" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonominin iyi olduğuna dair açıklamalarını eleştiren Babacan, "Cumhurbaşkanı istediği kadar anlatsın dursun, kimse inanmıyor. Bu ülkenin insanları dolar 10 lira olunca ekmeğin 2 buçuk lira olacağını gayet iyi biliyor. Döviz kuru artınca iğneden ipliğe her şeye zam geleceğini ilkokul çocukları bile biliyor. Dolar 10 lira demek, bu kış evimizi, doğal gaz faturasından endişe edip, ısıtmaya korkmak demek. Evinde doğal gaz var, elektrik var ama insanlar soba alıyor. Doğal gazlı evlerde insanlar kömür yakmaya başladı. Soba satışları artıyor. Bütün bunlar neden oluyor biliyor musunuz, bu iktidar ülkeyi yönetemiyor" ifadelerini kullandı. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER