'Emeklilikte yaşa takılanlar için düzenleme yapılacak' iddiasına yanıt

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili yeni düzenleme yapılacağı iddiasını Gönül Boran Özüpak yanıtladı. Özüpak, "Basında bu yönde çıkan haberler dışında bize iletilen bir şey yok" dedi.

'Emeklilikte yaşa takılanlar için düzenleme yapılacak' iddiasına yanıt

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için yeni düzenleme yapıldığı iddiası ile ilgili Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYT SYDD) Başkanı Gönül Boran Özüpak açıklama yaptı. Habertürk TV yayınında 22 yıldır 4 milyondan fazla insanın bu sorunla uğraştığını söyledi. 8 Eylül'de Ankara'da yaptıkları açıklamanın ardından Çalışma Bakanlığı ile görüşüldüğünü ancak hazırlanan çalışmayla ilgili kendilerine bilgi verilmediğini söyleyen Özüpak, "Sorunları ayrıntıları ile aktardık ancak çözüm için içerik belirtilmedi" dedi.

'KARŞIMIZA MALİYET HESABI ÇIKARILIYOR'

Gönül Boran Özüpak bunun dışında kısmi emeklilik, kademeli emeklilik gibi basına yansıyan iddialarla ilgili olaraksa kendilerine bilgi verilmediğini belirterek, "Bize formüllerle gelinmesini istemiyoruz. Bugün yasa çıksa 750 bin ila 1 milyon arası kişi emekli olur. Bunu maliyeti 2 milyar 10 milyon. Bunu yetkili bir ağızdan duymak istiyoruz" dedi. "Biz 30 yıl çalışmışız, primlerimizi yatırmışız. Bir maliyet hesabı yapılacaksa biz de yıllardır alamadığımız emekli maaşlarının maliyetini düşünüyoruz" diyen EYT SYDD Başkanı, "EYT için düşünülen rakam diğer harcamalar düşünüldüğünde çok da yüksek bir rakam değil" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendileri için daha önce söylediği, "Emekli olup ne yapacaklar? Çift dikiş yapacaklar" sözlerini de hatırlatan Özüpak, "1500, 2 bin lira emekli maaşı ile çift dikiş yapmayıp ne yapacağız" dedi.  / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER