Reuters: Erdoğan'a verilen ekonomi brifingine Nurettin Canikli de katıldı

Reuters ajansı, istifa eden Berat Albayrak'ın yerine kulislerde adı telaffuz edilen eski başbakan yardımcısı Nurettin Canikli'nin, dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a verilen brifinge katıldığını duyurdu. Buna göre, Merkez Bankası'nın yeni başkanı Naci Ağbal'ın verdiği ekonomi brifinginde Canikli de yer aldı.

Reuters: Erdoğan'a verilen ekonomi brifingine Nurettin Canikli de katıldı

Reuters ajansı, Merkez Bankası'nın yeni başkanı Naci Ağbal'ın dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a bir brifing verdiğini, toplantıya eski başbakan yardımcısı Nurettin Canikli'nin de katıldığını duyurdu. Ankara kulislerinde Berat Albayrak'ın istifası sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı için adı geçen Canikli'nin, toplantıya 'bazı teknik ayrıntılar sunmak için' katıldığı belirtildi.

BLOOMBERG: GÖRÜŞME ALBAYRAK'IN İSTİFASI SONRASI YAPILDI 

Bloomberg ajansı da, söz konusu brifingin 'pazar akşamı geç saatlerde, Albayrak'ın istifa mesajını paylaşmasından sonra yapıldığını duyurdu. Habere göre Erdoğan'ın İstanbul Kısıklı'daki konutunda yapılan görüşmede, para politikaları ele alındı. 

'AĞBAL BANKACILIK SEKTÖRÜ İLE GÖRÜŞTÜ'

Reuters'a Ağbal'ın ilk temasları hakkında bilgi veren bir kaynak ise yeni Merkez Bankası başkanının dün sabah (pazar) erken saatlerde bankacılık sektörü yöneticileriyle de biraraya geldiğini, ayrıca BDDK Başkanı ve ekonomistlerle görüştüğünü söyledi.

Ajansın haberinde, Ağbal'ın Erdoğan'a verdiği brifingin, Hazine Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifası ile aynı gün gerçekleştiğine dikkat çekildi. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER