Yeni rekor: Dolar 6 lirayı, Euro 7 lirayı gördü!

Türk Lirasında değer kaybı devam ederken, yeni gün sert hareketlere sahne oldu. Dolar hızla 6.46 liraya çıkarken, Euro 7.16 liraya yükseldi. Soluksuz yükselişin ardından dolar 6 liranın altına inerken, Avro 7 seviyesinin altına geriledi.

Yeni rekor: Dolar 6 lirayı, Euro 7 lirayı gördü!
Türk Lirası’nda sert değer kaybı sürüyor. ABD ile görüşmelerin sonucuna ilişkin belirsizliğin etkisiyle dün akşam 5.47 seviyesine doğru çıkan dolar/TL, Fitch Ratings’in not açıklamaları sonrası kapanışa doğru 5.50’nin hemen altında dengelenmişti. Serbest piyasa kapanışı sonrası yükselişe geçen kur sabah saatlerinde sert bir yükseliş gerçekleştirdi.

Dolar/TL, 6. 46 seviyesinin üzerini görürken, Euro/TL 7.1584’e kadar çıktı. Bu seviyelerden geri gelen dolar/TL, saat 09:26’da günlük bazda yüzde 10 yükselişle 6.08, euro/TL yüzde 9 yükselişle 6.96 civarında bulunuyordu.

Piyasalarda bugün yurt içinde cari denge verisi, yurt dışında ise İngiltere’de büyüme, ABD’de TÜFE rakamı takip edilecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bugün saat 14.30’da yeni ekonomi modelini açıklayacak.

Türkiye ve ABD arasında Rahip Andrew Brunson’ın tutukluluğu ve Washington yönetiminin aldığı yaptırım kararları nedeniyle başlayan krizi çözmek üzere ABD’ye giden Türk heyeti önceki gün ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı John Sullivan ile bir araya geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, bugün yeni ekonomi modelini açıklayacağı duyurulmuştu. Piyasaların gözü bu açıklamada olacak. (Kaynak: Dünya)

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2018, 12:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER