15 Şubat'ı protesto eden 150'ye yakın kişi gözaltında

PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik Uluslararası Komplo'nun protesto edildiği Kuzey Kürdistan'da polis çoğu çocuk 150'ye yakın kişiyi gözaltına aldı.

15 Şubat'ı protesto eden 150'ye yakın kişi gözaltında
Antep'in Şehitkamil ilçesinde önceki gece Uluslararası Komplo'yu protesto eden, çoğu çocuk 20'ye yakın kişi gözaltına alındı. Şahinbey ilçesinde ise bu sabah saatlerinde polisin düzenlediği ev baskınlarında 16 kişi gözaltına alındı. 

Van'da sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında bir kişi gözaltına alınırken, Uluslararası Komplo protestolarında da en az 2 kişi gözaltına alındı. 


Şırnak'ta polisin gençlere saldırısıyla başlayan olaylarda 6'sı çocuk 23 kişi gözaltına alındı. 


Amed'de Uluslararası Komplo'nun lanetlendiği ve on binlerce kişinin katıldığı yürüyüşün ardından polis gençlere saldırdı. Saldırının ardından 1'i engelli 2 kişi gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Silvan ilçesinde de, Feridun Mahalle Meclisi'ne baskın düzenleyen polisler burada 5 kişiyi gözaltına aldı. Bismil'de yine polis saldırısıyla başlayan olaylarda 2 kişi gözaltına alındı. 


Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde ise komployu lanetlemek isteyenlere yönelik polis saldırısının ardından 7 kişi gözaltına alındı.


Mardin ve ilçelerinde Uluslararası Komplo'yu protesto etmek isteyenlere saldıran polis, çıkan çatışmaların ardından en az 48 kişiyi gözaltına aldı.


Urfa'nın Suruç ilçesinde de Uluslararası Komplo'yu protesto ettikleri gerekçesiyle aralarında Kobanêlilerin de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. 


Mersin'de gerçekleştirilen protesto eylemine de polis saldırdı. Kentte çıkan olaylarda 2 çocuk gözaltına alındı. 


Siirt'te komployu protesto etmek için bir araya gelerek yürüyen kitleye de saldıran polis, 2'si çocuk 10 kişiyi gözaltına aldı.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2015, 17:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER