15 yaşındaki öğrenci 90 gün DAİŞ’in elinde esir kaldı

Sınav için gittiği Halep’ten Kobanê dönerken DAİŞ çeteleri tarafından kaçırılan 148 öğrenci arasında bulunan 15 yaşındaki Reşwan Derwiş, yaşadıklarını anlattı.

15 yaşındaki öğrenci 90 gün DAİŞ’in elinde esir kaldı
Sınav için gittiği Halep’ten Kobanê dönerken DAİŞ çeteleri tarafından kaçırılan 148 öğrenci arasında bulunan 15 yaşındaki Reşwan Derwiş, yaşadıklarını anlattı. Takas için tutulduklarını kaydeden Derwiş, çetecilerin "PKK'liler namaz kılmıyor, el kesmiyor, kafa kesmiyor. Bu nedenle Kobanê'ye saldırıyoruz" dediğini aktardı.


Kobanê'ye bağlı Kesrê Cezîrê Köyü'nden olan 15 yaşındaki Reşwan Derwiş, haziran ayında Halep’e sınava giriyor. Dönüşte 148 arkadaşıyla birlikte DAİŞ çeteleri tarafından kaçırılıyor. Derwiş 90 gün rehin tutulduktan sonra serbest bırakılıyor. Halep’in ilçesi Minbiç’te bir okulda rehin tutulan Derwiş, çetecilerle takas yapmak için kaçırıldıklarını söylüyor. “Bizi neden bırakmıyorsunuz” sorularına, sıklıkla “Kobanê’ye girdikten sonra bırakacağız” şeklinde yanıtlar aldıklarını belirten Derwiş, şunları kaydediyor: “Daha sonra Kobanê'ye saldırmaya başladılar. Fakat alamadılar. Sonra uçaklar saldırmaya başladı. Ondan sonra da bizi bırakacaklarını söylediler. Ertesi gün bizi bıraktılar.  Başta aldıkları 148 kişiden 100 kişi kalmıştık. Bunlardan 75 kişiyi bıraktılar. Geriye kalanları ‘Kobanê'ye girmeden, Kobanê'ye almadan bırakmayacağız’ dediler. Fakat baktılar ki Kobanê'yi almaları mümkün değil, onları da bırakmak zorunda kaldılar. Bizi Minbiç'te bıraktılar. Yakınlarımıza telefon açtık gelip bizi oradan aldılar. Bir akşam bir köyde kaldıktan sonra Suruç'a geçerek ailemin bulunduğu Boydê Köyü'ne geldim."

‘ÇOK YAKINDA DÖNECEĞİZ’

DAİŞ çetelerinin Kobanê'de başarılı olmasının mümkün olmadığını ifade eden Derwiş, çetelere Kobanê'ye saldırı sebeplerini sorduklarında,  İslam'ın gerçek uygulayıcılarının kendileri olduklarını bu nedenle namaz kılmayan, el ve kafa kesmeyen PKK'ye, dolayısıyla Kobanê'ye saldırdıklarını ve onlar da insanların ellerini kafalarını kesene kadar saldırmaya devam edecekleri şeklinde cevap verdiklerini belirtti. 4 ay boyunca elinde esir kaldığı DAİŞ'in tamamıyla Kobanê'den temizlenmesinin hemen ardından bütün yakınlarıyla birlikte Kobanê'ye döneceklerini belirten Derwiş, bunun da çok yakında gerçekleşeceğine inandığını vurguladı.   / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2014, 13:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER