2. Çiftlik Bank mı: Anadolu Farm'da ödeme durdu

Çiftlik Bank benzeri bir sistem kurarak yaklaşık 44 bin kişiden para topladığı belirtilen Anadolu Farm'da ödemeler durdu. Sistemin yöneticileri bakanlığı başlattığı inceleme nedeniyle ödemelerin durduğunu iddia ederken, bakanlık yetkilileri "bizli ilgisi yok" diyor.

2. Çiftlik Bank mı: Anadolu Farm'da ödeme durdu
Çiftlik Bank’ta yaşanan vurgunun ardından, benzer bir yöntemle yaklaşık 44 bin kişiden 200 milyon liraya yakın para toplayan Anadolu Farm’ın da üyelerine ödeme yapmayı durdurduğu belirtiliyor.


Sabah’ın haberine göre 
Kayseri merkezli Ekolium A.Ş. çatısı altında faaliyet gösteren ve yılda yüzde 300’e varan oranlarda kar vaat eden Anadolu Farm’ı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, 2 hafta önce incelemeye aldı. 44.000 üyesi bulunan sistem, inceleme başladıktan sonra üye ödemelerini önce günlükten haftalığa çıkardı. Sonra da üyelerine “İnceleme nedeniyle hesaplarımız bloke edildi. Bu yüzden ödeme yapamıyoruz” diye mesaj gönderdi. 

Bir Anadolu Farm bayisinin aynı zamanda Çiftlik Bank mağduru olduğu bilgisi de haberde yer alan detaylar arasında Çiftlik Bank’a 190.000 TL kaptırdığını belirten bayi, buna rağmen Anadolu Farm’a hala güvendiğini söylemiş.

Piyasadan 200 milyon TL topladığı iddia edilen Anadolu Farm’ın kurucusu İsa Karademir’in Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın ile aynı yaşlarda olduğu kaydediliyor. Telefonlara çıkmayan Karademir, üyelerine WhatsApp grupları ile mesaj yolluyor.

Kayseri ve Tokat’ta ‘Tauk’ markasıyla tavuk restoranı açan şirket, dağıttığı karın buralardan geldiğini iddia ediyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri, Anadolu Farm’ın yaptığı işe yönelik ‘nitelikli dolandırıcılık’incelemesi başlatıldığını belirtirken, ödemelerin durmasında kendilerinin etkisi olmadığını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2018, 12:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER