25 Kasım sınır programı belli oldu

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla Kobanê ve Şengalli kadınlara destek olmak amacıyla Kobanê sınırında gerçekleşecek etkinliklerin programı açıklandı.

25 Kasım sınır programı belli oldu
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla Kobanê ve Şengalli kadınlara destek olmak amacıyla Kobanê sınırında gerçekleşecek etkinliklerin programı açıklandı. “Mirabel kardeşlerden Sakinelere Kobanê’de Arîniz sınıra karşı Kaderiz” şiarıyla yola çıkan DÖKH bileşenleri, 19 Kasım’dan 25 Kasım’a kadar çeşitlik etkinlikler düzenleyecek. Kadınlar sınırda yapacakları yürüyüşle final yapacak.


Kobanê’de YPJ direnişiyle Kürt kadını adını dünyaya duyururken, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde Kobanê ve Şengal’deki kadınlar için Kobanê sınırında etkinlikler gerçekleşecek. Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) bileşenleri tarafından bugünden itibaren başlayan etkinlikler 25 Kasım’da sınır hattında yapılacak kitlesel kadın yürüyüşüyle son bulacak. Program hakkında bilgi veren DÖKH üyesi Hande Kaya, etkinliklerin hem sınır hattında hem Urfa merkezde hem de ilçelerde devam edeceğini söyledi.

HELFETİ’DE START ALDI SINIDA FİNAL OLACAK

Bugün Halfeti’de basın açıklamasıyla etkinliklere start verildiğini belirten Kaya, geçtiğimiz günlerde sınır da Türk askeri tarafından katledilen Kader Ortakaya için memleketi Siverek’te 23 Kasım’da yürüyüş gerçekleşeceğini ifade etti. Kaya çalışmalar konusunda şunları söyledi. “Urfa merkezde de çeşitli etkinlikler bugün basın açıklamasıyla başlayacak etkinlikler film gösterimi, fotoğraf sergisiyle devam edecek. 23 Kasım’da Siverek’te saat 12.00’da Lazgon Parkı’nda Şehit Kader Ortakaya’nın yürüyüşle anması gerçekleşecek. 23 ve 24 Kasım’da Bozova’da film gösterimi ve Viranşehir’de çadır kentte program olacak. Suruç’taki çadır kentlerde de eylemler olacak. 25 Kasım’da final burada gerçekleşecek. Çeşitli kentlerden ve ülkelerden gelecek kadınlar Dewşen Köyü’nde toplanacak ve saat 12.00’de Mehser köyüne kitlesel olarak yürüyecek.”

Kaya, son olarak “Mirabel Kardeşlerden Sakinelere Kobanê’de Arîniz sınırlara karşı Kaderiz” şiarıyla bütün kadınları şiddete karşı tepkilerinin dile getirmek için 25 Kasım’da Suruç’ta düzenlenecek yürüyüşe katılmaya davet etti. 

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2014, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER