HDP Akşam gazetesini yalanladı

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Oluç, Kobanê direnişi ile dayanışma eylemlerine ilişkin 282 üye ve yöneticilerinin partiden uzaklaştırılacağı yönündeki iddiayı yalanladı.

HDP Akşam gazetesini yalanladı
HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Oluç, Kobanê direnişi ile dayanışma eylemlerine ilişkin 282 üye ve yöneticilerinin partiden uzaklaştırılacağı yönündeki iddiayı yalanlayarak, "Kobanê'yi düşürme politikası çöken siyasi iktidarın ve yanında duran medya kuruluşlarının, yaşadıkları fiyaskonun maliyetini partimize fatura etme kapsamındaki bu tür haberler, basının düştüğü durumu göstermesi açısından ibret verici" dedi.

HDP'ye yönelik özellikle Kobanê direnişinin ardından ve hükümet desteğiyle, ana-akım medya tarafından başlatılan karalama kampanyası devam ediyor.


HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç, yazılı açıklama yaparak, Akşam gazetesinde yer alan bir haberi yalanladı. 


'HERHANGİ YÖNETİCİ VE ÜYELERİMİZE DİSİPLİN KURULLARINCA SORUŞTURMA AÇILMADI'


"Partimize yönelik gerçek dışı haber ve yorum üretme nöbetini bugün devraldığı anlaşılan Akşam gazetesinde yayımlanan Diyarbakır mahreçli bir haberde, Kobanê direnişi ile dayanışma eylemlerine ilişkin 282 üye ve yöneticimizin partiden uzaklaştırılacağı iddia ediliyor. Aynı haber daha sonra Sabah ve Yeni Şafak sitelerinde de yer almıştır" diyen Oluç, yaklaşan seçimler öncesinde, il ve ilçe kongreleriyle örgütlenmesini güçlendiren partilerine dönük karalama amaçlı bu tür haberlerin gerçekle en küçük bir ilgisinin olmadığını belirtti.


'KOBANÊ'Yİ DÜŞÜRME POLİTİKALARI ÇÖKTÜ; MALİYETİ HDP'YE FATURA EDİYORLAR!'


Merkez Yürütme Kurulu tarafından demokratik protesto hakkının kullanılması çağrısının yapıldığı Kobanê Direnişi ile dayanışma eylemlerine ilişkin herhangi bir yönetici ya da üyelerine, Disiplin Kurullarınca herhangi bir soruşturmanın açılmadığını bildiren Oluç, şunları ifade etti:


"Kobanê'yi düşürme politikası çöken siyasi iktidarın ve yanında duran medya kuruluşlarının, yaşadıkları fiyaskonun maliyetini partimize fatura etme kapsamındaki bu tür haberler, basının düştüğü durumu göstermesi açısından ibret vericidir.


Akşam gazetesi daha önce de vekillerimiz ve partimiz hakkında, doğru olmayan verilere dayalı, hedef gösteren ve yanıltan haberler yapmıştır."


Oluç, gerçek dışı bilgilerle kamuoyunu yanıltmaya çalışan Akşam gazetesini ve muhabirini, yine haberi doğrlamadan kullanan Sabah ve Yeni Şafak sitelerini tekzip ettiklerini duyurdu. &
Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2014, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER