Diyarbakır’daki Ezidiler fidanlık alanda yaşam mücadelesi veriyor

IŞİD saldırılarından kaçarak Diyarbakır’a gelen Ezidiler, Yenişehir Belediyesi’ne ait bir fidanlık alanında yaşam mücadelesi veriyor.

Diyarbakır’daki Ezidiler fidanlık alanda yaşam mücadelesi veriyor

Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Şengal’e yönelik katliamından kaçıp Diyarbakır’a gelmek zorunda kalan Ezidiler, Yenişehir Belediyesi’ne ait fidanlık alanında yaşam mücadelesi veriyor. Zorlu kış koşulları ile karşı karşıya kalan Ezidilerin kışlık giyecek, bot ve battaniye gibi ihtiyaçları bulunuyor.

Diyarbakır’da Yenişehir Belediyesi’ne ait bir fidanlık ve piknik alanında kalan 4 bin 61 Ezidi’yi, zorlu yol koşullarının ardından, şimdi de zorlu kış koşulları bekliyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin girişimleriyle ısınma sorunları çözülmeye çalışılan ve çadırlarda yaşamlarını sürdüren Ezidiler için halen kışlık giyecek, bot ve battaniyeye ihtiyaç var.

Çocuklarının çok küçük olduğunu ve kış aylarında üzerlerine yağmur kar yağmamasını isteyen Ezidiler,  Şengal Dağı’nda yaşananları hatırlatarak susuzluktan öldüklerini, soğuktan ölmek istemediklerini söylüyor.

Şengal’e geri dönüş

Ezidiler, Şengal’e geri dönüş konusunda da endişeli. Xıfşe Xıdır, “Herkesi esir aldılar, herkesi sattılar. Şengal’de hiçbir şeyimi kalmadı. Bizi emin bir yere götürmenizi istiyoruz.” dedi.

Hısen Kasım yaşadıklarını şöyle anlattı: “Devlet olamadık. Kendimizi koruyamadık, idare edemedik. Herkes gibi yaşamımızı sürdüremedik. Biz yeterince, çaresizlik, rezillik ve ölüm gördük. Evinde bir kişi ölmeyen tek bir Ezidi kalmadı.”

Adul Berri ise çocuklarını göstererek; Şengal Dağı’na döndüğümde onları da öldürürlerse, evim yıkılır. Allah bilir, bir gün döneriz. Ama şimdi değil, şimdi dönmeyiz.” dedi. / İMC

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2014, 17:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER