3 gün sonra Erdoğan yeniden konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerle ilgili, 'Milletin iradesidir. Herkes saygı göstermek zorunda' dedi.

3 gün sonra Erdoğan yeniden konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni’ne katıldı. Burada seçimlere ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Erdoğan, “Ortaya çıkan sonuç milletin iradesidir. Herkes saygı göstermek zorundadır” dedi.

Erdoğan’ın konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

“Türkiye’yi hükümetsiz, Türkiye’yi başsız bırakan, egolarına mahkum olanlar, ne tarihe ne de milletimize bunun hesabını veremezler. Onun için de anayasal yasal süreç içerisinde herkes egolarını bir kenara koyup, bir an önce ülkemizde hükümet kurulmalı ve kaldığımız yerden, devlette devamlılık esastır anlayışıyla bu süreç devam etmelidir.

Asla, kimse, hangi siyasi olursa olsun, ben deme hakkına sahip değildir, biz demek zorundayız.”

Baykal’la görüşme

“Genel seçimler, ülkemizin önünde yeni bir dönem açmıştır. Bu vesileyle, dün en yaşlı üyesi olması hasebiyle sayın Baykal’ı davet ettim, kendisiyle görüşme yaptım. Hem süreci değerlendirdim, bu işin süratle kesintisiz devamı için ben üzerime düşen neyse bunu yapacağımı kendisiyle de paylaştım.

Çünkü devam eden yatırımlarımız var, bunların aksamaması lazım. Çünkü bu yatırımlar tüm milletimizindir. Buradaki aksamalar milletime kaybettirir, ülkeme kaybettir.

Şahsımın da, kendi şahıslarının da buna yardımcı olmaları gerekir dedik ve bunu kendileriyle paylaştık.”

‘Kesinlikle Türkiye’nin hükümetsiz kalması anlamına gelmiyor’

“7 Haziran genel seçimlerinin ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. seçim günü sandığa giden her vatandaşıma teşekkür ediyorum.

Ortaya çıkan sonuç milletin iradesidir. Herkes saygı göstermek zorundadır. Seçim sonuçları, milletimizin tek bir partinin iktidara gelmesine imkan sağlamayan bir siyasi tablo gösteriyor. Tek bir partinin iktidarına imkan sağlamayan bu tablo, kesinlikle Türkiye’nin hükümetsiz kalması anlamına gelmiyor. Demokrasinin en önemli özelliği, işte bu tür durumlarda çözüm yollarını açık tutuyor olmasıdır.”

‘Partileri sorumluluğa davet ediyorum’

“Türkiye seçim gününe kadar başka bir tabloyla karşı karşıyaydı. Pazartesi gününden sonra başka bir tabloyla karşı karşıyadır. Bu dönemi en hasarsız şekilde geçirmek için, tüm partileri serin kanlı şekilde düşünmeye ve ülkenin geleceği için sorumluluğa davet ediyorum. Anayasa’nın şahsıma yüklediği görevleri yerine getireceğimden hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

Partilerin tercihlerini krizden değil çözümden yana kullanacaklarına inanıyorum. Umutlarını Türkiye’nin kriz ortamına girmesine bağlamış olan tüm odaklar, inşallah bir kez daha hayal kırıklığına uğrayacaktır.”

Batı medyasına eleştiri

“Özellikle batının, şahsıma yönelik tüm çirkin agresif hakikaten seviye kaybına uğramış o batı medyasının açıklamalarını tabi ki çirkin bulduğumu buradan açıklamak durumundayım. Bu tahammülsüzlüklerini anlamak mümkün değil. bunun bir şeyi gösterdiğini de ifade etmek istiyorum. Allah’ıma hamdolsun demek ki doğru yoldayız.

Onlar övgü yağdırsaydılar, o zaman kendimden şüphe etmem gerekirdi.”

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2015, 08:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER