Töre: HDP toplumsal ve tarihsel bir zafer elde etmiştir

Töre, HDP’nin tarihsel ve toplumsal bir zafer elde ettiğini söyledi. Töre “HDP, Türkiye ve Kürdistan devrim mücadelesini tek bir dinamizmde bütünleştirerek devrimci mücadele tarzında devrim yapmıştır” dedi.

Töre: HDP toplumsal ve tarihsel bir zafer elde etmiştir
 HDP’nin 7 Haziran seçimlerinde elde ettiği zaferi değerlendiren Türkiye Sol Hareketinin öncü kadrolarından Teslim Töre, HDP’nin tarihsel ve toplumsal bir zafer elde ettiğini söyledi. Töre “HDP, Türkiye ve Kürdistan devrim mücadelesini tek bir dinamizmde bütünleştirerek devrimci mücadele tarzında devrim yapmıştır” dedi.

HDP’nin 7 Haziran genel seçimlerinde elde ettiği zaferi Türkiye Sol Hareketi öncü kadrolarından Teslim Töre ANF’ye değerlendirdi.

‘HDP SİYASAL VE TOPLUMSAL BİR ZAFER KAZANMIŞTIR’

Seçim zaferlerinin tıpkı devrimler gibi siyasal ve toplumsal iki farklı alanda oluştuğunu ifade eden Töre “Siyasala devrim sistemin alt yapısına dokunmayan sistemi değişime uğratmayan sadece siyasal üst yapıda yani devletin yapısında değişiklik yapan bir devrimdir. Toplumsal devrim ise sistemin ekonomik alt yapısı yani üretim ilişkilerini ve siyasi üst yapısını köklü değişime uğratan bir devrimdir. Bu noktadan hareketle belirtecek olursak sistem içi partilerin tıpkı AKP gibi seçimden sonra kapitalist ekonomik alt yapıya hiç dokunmayan fakat devlet yapısını kendine göre değişime uğratan seçim zaferi siyasal zaferdir. Ama HDP gibi sadece üst yapıyı değil ekonomik alt yapıyı da değişime uğratmayı amaçlayan partilerin kazanmış oldukları zaferler siyasal ve toplumsal bir zaferdir” şeklinde konuştu.

‘HDP’NİN ZAFERİ AYNI ZAMANDA TARİHSELDİR’

HDP’nin kazandığı zaferin aynı zamanda tarihsel bir zafer olduğunu da belirten Töre, HDP’nin Türkiye ve Kürdistan devrim mücadelesini tek bir dinamizmde bütünleştirerek devrimci mücadele tarzında bir devrim yaptığını kaydetti. HDP’nin devrimci geçmişe sahip çıkarak elde ettiği zaferin çok önemli olduğunu vurgulayan Töre “HDP, onlarca yıldır Türkiye ve Kürdistan’da devlet tarafından halklara yaşatan gerçekliği değiştirmek için verilen mücadeleleri kendine amaç edindiği için, yine Şeyh Bedreddin’den Pir Sultan Abdal’a, Şeyh Said’den Seyit Rıza’ya, İbrahim Kaypakkaya’dan Denizlere, Mahirlere ve onlardan sonraki bütün toprağa düşen devrim şehitlerinin mirasına sahip çıkmayı amaçlayarak elde ettiği zafer tarihsel bir zaferdir” dedi.

‘7 HAZİRAN HALKLARIN ZAFERİ GÜNÜ OLMUŞTUR’

HDP’nin elde ettiği zaferin nicel ve nitel yapısından dolayı bir devrim olarak değerlendiriyorum diyen Töre şunları dile getirdi “HDP’nin sokak mücadelesi ile parlamenter mücadeleyi, demokratik zorla reformcu devrim sürecini birleştirip bütünleştirerek, silahlı mücadeleyi tarihteki saygı yerine koyarak demokrasi mücadelesini başat mücadele haline getirerek kazandığı zaferi devrim olarak değerlendirmek gerekir”

7 Haziran zaferinin halkların zaferi olduğunu dile getiren Töre, “HDP ile birlikte ezilenler, soykırıma uğratılanlar, dışlanmış, horlanmış, yok sayılmış inançlara sahipler, kadınlar, çocuklar, gençler, değişik cinsel tercihleri olanlar kazanmıştır. Yine HDP birlikte işçiler, köylüler, emekçiler, doğa savunucuları yani sistem tarafından bugüne kadar mağdur edilen herkes bir zafer kazanmıştır” dedi.

‘7 HAZİRAN HALK İKTİDARINA GİDEN DEVRİM YOLUNU AÇMIŞTIR’

HDP’nin zaferi ile birlikte Erdoğan diktatörlüğüne giden yolun önünün kapandığını dile getiren Töre, 7 Haziran zaferi ile birlikte halk iktidarına giden devrim yolunun açıldığını ifade etti. Zaferin devrim mücadelesi verenler için bir fenomen olduğunu da söyleyen Töre şunları belirtti: “7 Haziran zaferi, devrim mücadelesinin hep acılarını yaşamış, zafer hasreti çekmiş fakat hiç zafer tatmamış olan devrimcilere bu güne kadar yaşadıkları acılarını unutturan değil ama acı karışımı hiç tatmamış olduğu bir duyguyu yaşatmıştır.” / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2015, 19:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER