HDP mitingini bombalayan IŞİD üyesi konuştu!

Terörle Mücadele Şubesi’nde 3 gün boyunca ifade veren Orhan G., IŞİD’e katıldıktan sonra “Cengiz” kod adını aldığını söyledi.

HDP mitingini bombalayan IŞİD üyesi konuştu!
Terörle Mücadele Şubesi’nde 3 gün boyunca ifade veren Orhan G., IŞİD’e katıldıktan sonra “Cengiz” kod adını aldığını söyledi. Suriye’de kaldığı sürede, daha önce Kanada istihbaratı adına çalışan Muhammed El Reşit’e de talimat verdiği belirlenen “Serdar” kod adlı İ.B.’den talimat aldığını söyleyen Orhan G., bu kişinin kendisine “Diyarbakır mitinginde saldırı eylemi yapacaksın. İstasyon meydanında köşede büyük ağaç altında seyyar çaycılık yapan bir kişinin yanına git. Kendisine ‘Heval’ diye hitap et. O sana isminle hitap edecek” şeklinde talimat verdiğini aktardı. Eylem talimatına karşı çıktığını söyleyen Orhan G., “Bu kişiyle daha önce dini fikirlerini benimsemediğim için tartışmıştık. Bu eylemi gerçekleştiremeyeceğimi söyledim. Ancak bana tehditvari bir şekilde ‘Yapmazsan sonuçlarına katlanırsın’ dedi.


Ben de daha fazla karşı koyamadım. Bana iki bombayla üç hatsız cep telefonu verdi. Sınırı geçtiğimde beni birisinin karşılayacağını, oradan Gaziantep’e bırakacağını söyleyip, oradan da Şanlıurfa üzerinden Diyarbakır’a gitmem yönünde talimat verdi” dedi.

‘İKİ DEFA KEŞİF YAPTIM’

Otobüsle Diyarbakır’a geçip Dağkapı semtinde bir otele yerleştiğini belirten “Cengiz” kod adlı bombacı, şöyle konuştu: “Eylem tarihine beni tehdit eden ‘Serdar’ kod adlı örgüt mensubundan aldığım talimat doğrultusunda otelde kalıp günlük ihtiyaçlarımı karşıladım. Bu süre zarfında hiçbir IŞİD militanıyla irtibata geçmedim. Miting alanı çevresinde iki defa keşif yaptım. Bombaları kaldığım otel odasında sakladım. 60 TL karşılığında 3 adet açık günlük hat satın aldım. Olay günü saat 11.00 sıralarında poşet içindeki ilk bombayı çöp tenekesine bıraktım. İkinci bombanın içinde bulunduğu poşetle bilboardların önüne giderek buradaki seyyar çaycıyı buldum. Kendisine ‘Heval’ diye seslendim. O da bana ‘Orhan sen misin?’ diye sordu. Etrafa belli etmemek için bir kahve istedim. Elimde bulunan poşeti kendisine bıraktım. Çaycının yanındaki küçük çocuk ‘Bunların içinde ne var’ diye sordu ben de esrar ve para olduğunu söyledim.”

2’NCİ BOMBA TELEFONLA…

İçeride polisler tarafından yapılan arama sırasında, küçük çocuğun poşeti götürüp miting alanı dışındaki İmam Hatip Lisesi bahçesine sakladığını kaydeden Orhan G., patlama anı ve sonrasını da şöyle anlattı: “HDP yöneticileri konuşma yapmaya başladıkları sırada çaycıya poşeti sakladıkları yerden getirmelerini söyledim. Çocuk gidip getirdi. Ben de bombanın içinde bulunduğu poşeti tezgâhın altına bağladım. Miting alanından ayrıldım. İlk bıraktığım bomba alarmlı olduğu için kurduğum saat olan 17.50’de patladı. Çay tezgâhının altındaki ikinci bomba da arama ayarlıydı. Onu da birkaç dakika sonra, daha önce aldığım hatlardan biriyle arayarak patlattım. Çaycı burada bombanın patlayacağını biliyordu. Ancak saatlerini karıştırmış olabilir. Olaydan sonra bir yerde traş oldum. Aynı gün akşam saatlerinde otobüsle Gaziantep’e geçtim. Burada birisini arayarak Suriye’ye gitmem gerektiğini söyledim. Beni tersleyerek telefonu suratıma kapattı. Daha sonra da yakalandım.” / ajanslar

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2015, 19:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER