MİT TIR'larıyla ilgili jandarma raporu haberine sansür

MİT TIR'larındaki silahları haber yaptığı için hakkında soruşturma başlatılan ve söz konusu haberi sansürlenen Cumhuriyet gazetesinin, silahlara ilişkin jandarma raporunun yer aldığı haberine de erişim yasağı getirildi.

MİT TIR'larıyla ilgili jandarma raporu haberine sansür

Cumhuriyet gazetesinin Adana’daki MİT TIR’larında yakalanan silahlarla ilgili Jandarma Kriminal Raporu’nu konu alan habere Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı erişim engeli getirdi.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), kararına dayanak olarak İstanbul 8. Sulh Ceza Hâ kimliği’nin 29 Mayıs tarihli “Erdoğan’ın yok dediği silahlar” başlıklı habere getirilen erişimin engellenmesi kararı gösterildi.

Engellenmesine karar verilen “Jandarma var dedi” başlıklı haberde Jandarma’nın kriminal raporuna yer verilmişti.

Raporda, MİT’in Suriye’ye yolladığı silahlarla ilgili olarak “TCK’de patlayıcı madde kapsamında mütalaa edilebilecek nitelikte, canlılar için öldürücü ve yaralayıcı, cansızlar için yakıcı, yıkıcı ve tahrip edici” tespiti yapılıyordu.

Erişim yasağıyla habere ulaşılamıyor.

Haberde ne vardı?

Cumhuriyet’in Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün imzasıyla yayınlanan “Jandarma var dedi” başlıklı haberde jandarmanın kriminal raporuna yer verilmişti.

Raporda, MİT’in Suriye’ye yolladığı silahlarla ilgili olarak “TCK’de patlayıcı madde kapsamında mütalaa edilebilecek nitelikte, canlılar için öldürücü ve yaralayıcı, cansızlar için yakıcı, yıkıcı ve tahrip edici” tespiti yapılıyor.

Daha önce de soruşturma açılmıştı

Cumhuriyet gazetesi, 29 Mayıs’ta Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) ait olan TIR’lardaki havan, top ve tüfek mermisi gibi mühimmatlara ait olduğu belirtilen görüntüleri yayınlamıştı.

Yayınlanan görüntülerde jandarma eşliğinde ve savcı nezaretinde kapakları açılan çelik kasalarda önce antibiyotik dolu kutular görülüyor. İlaçların altındaki kasalar açıldığında da havan, top mermisi ve ağır makineli tüfek mermileri ortaya çıkıyor.

Görüntülerin yayınlanmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu da Can Dündar hakkında Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 326. Maddesi uyarınca ve “devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk” iddiasıyla soruşturma başlatmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan da, Can Dündar hakkında “gerçeğe aykırı bazı görüntü ve bilgiye yer verdiği” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda Dündar’ın biri ağır iki kez müebbet ve 42 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2015, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER