Tel Abyad-Rakka bağlantısı kesildi

Doğu ve batı cephelerinden Tel Abyad kapısına dayanan YPG/YPJ ve Burkan El-Fırat güçleri, Tel Abyad-Halep arasındaki uluslararası Duweli yolunu Eyn İsa kasabası bölgesinde kesti.

Tel Abyad-Rakka bağlantısı kesildi

Doğu ve batı cephelerinden Tel Abyad kapısına dayanan Halk Savunma Birlikleri (YPG)-Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) ve Burkan El-Fırat güçleri, Tel Abyad-Halep arasındaki uluslararası Duweli yolunu Eyn İsa kasabası bölgesinde kesti.

Operasyonu bölgede takip eden Hawar Ajansı’nın (ANHA) muhabirinin aktardığı bilgilere göre; YPG/YPJ güçlerinin saat 17.40 sularında Tel Abyad sınırlarına dayanmasının hemen ardından, YPG ve Burkan El Fırat güçleri IŞİD’i kuşatmaya almak için stratejik önemi olan Duweli yolu ve kavşağını denetim altına aldı.

Böylece Tel Ebyad ile IŞİD’in  ana üslerinden biri olan Rakka arasındaki bağlantı da kopmuş oldu.

Üç gündür çatışmaların merkezi haline gelen Siluk beldesi ise, YPG güçleri tarafından tamamen kuşatılarak tüm bağlantıları kesildi.

IŞİD’in Siluk köyüne çok sayıda mayın ve patlayıcı yerleştirdiğinden YPG’nin şehre giriş-çıkışlara izin vermediği belirtildi.

YPG’den açıklama

YPG Genel Komutanlığı yazılı bir açıklama yaparak, “Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi” karşısında bozguna uğrayan IŞİD’in sivil halkı canlı kalkan olarak kullanırken, sivil yerleşim yerlerini de mayın ve tuzaklarla yaşanılmaz kıldığına ve halkı zorunlu göçe zorlandığına dikkat çekerek, operasyon bölgesinde yaşayan halkın zarar görmemesi için onları Cizir bölgesine gelmeye çağırdı.

Devam eden savaş ve çatışmalar nedeniyle yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalan halka her türlü insani yardımın yapılacağını söyleyen YPG Genel Komutanlığı, “DAİŞ (IŞİD) çetelerine yönelik gerçekleştirdiğimiz operasyonlar sonuçlanıp çeteler buralardan temizlendiğinde, halkın kendi evlerine güvenli bir şekilde dönmesi için her türlü yardımı da yapmaya hazırız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2015, 16:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER