Özgündüz: Her Kürt de her Türk kadar bu ülkenin sahibidir

Türkiye Caferileri Lideri Şeyh Selahattin Özgündüz, “HDP terör partisidir sözünü doğru bulmuyorum. Bu ülkede 6 milyonu aşkın oy almış bir parti, siz bu ülkede 6 milyon terörist olduğunu mu iddia ediyorsunuz?” dedi.

Özgündüz: Her Kürt de her Türk kadar bu ülkenin sahibidir

Türkiye Caferileri Lideri Özgündüz Halkalı Zeynebiye Camii’nde kılınan Cuma namazında Türkiye’de yapılan milletvekili seçimlerini değerlendirdi.

Ülke yönetiminde beraber karar alma ve yönetme kültürünün gelişmesi ve ötekileştirmenin olmamasına özel vurgu yapan Caferi Lider; “Bence iyi bir seçim oldu, en kötüsü olmadı. Bundan sonra umuyorum ki ülkemiz de çevremiz de rahat nefes alır. Bu açıdan sonuçların kötü olmadığını düşünüyorum. Fakat parti liderlerimiz, beraber yaşama, beraber karar alma, diğerini dışlamadan beraber yönetme kültürünü oturtmalıdır. Bu ülke sadece benimdir başkasının değildir düşüncesine kimse girmemeli, yoksa bizde bu sözü söyleriz, bu ülke fazla fazla bizimdir deriz. Ama niye bu tartışmaya girelim ki, bu vatan her vatandaşın müştereğidir. Kırmızı çizgiler konulmasını doğru bulmuyorum. Açıkça söylüyorum, HDP terör partisidir sözünü doğru bulmuyorum. Bu ülkede 6 milyonu aşkın oy almış bir parti, siz bu ülkede 6 milyon terörist olduğunu mu iddia ediyorsunuz? Dün diyordunuz ki silah bırakın gelin, onlar da bırakıp geldiler, takdir ediyorum bir takım provokasyonlara da kulak asmadılar göğüs gerdiler, gelmişlerse sen de kucağını açacaksın, gerisin geriye git demek yanlıştır” dedi.

‘HER KÜRT HER TÜRK KADAR BU ÜLKENİN SAHİBİDİR’

Birlikte yaşam ve kardeşlik hukukuna dikkatleri çeken Özgündüz’ün konuşmasının devamında şunlara değindi:

“Her Kürt, her Türk kadar bu ülkenin sahibidir, Çerkez kadar, Lazlar kadar, bu vatanın sahibidir kardeşimizdir. Kürtler, diğerlerine oranla bizimle daha çok kardeşimiz dostumuzdur. Aynı coğrafyada yaşadık kız alıp kız verdik kirve olduk.

Dostluk ve düşmanlığınızı ırk üzerinden yaparsanız yanlış yaparsınız bu ülkeye zarar verirsiniz. Madem ben silahı bıraktım bu ülkeyi kardeşçe barış içinde beraber yönetmek istiyorum diyorsa, emperyalizmin oyununa gelmiyor demektir buna sahip çıkacaksın. Kim kardeşkanı peşindeyse o emperyalizme hizmet ediyordur.”

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2015, 16:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER