Burkan El-Firat: Zafer yakındır!

Burkan El-Firat Operasyon Merkezi, Girê Spî’nin özgürleştirilmesi amacıyla başlattıkları operasyonun başarıyla devam ettiğini ve kentin çetelerden temizlenmesine ramak kaldığını belirtti

Burkan El-Firat: Zafer yakındır!
Burkan El-Firat Operasyon Merkezi, Girê Spî’nin özgürleştirilmesi amacıyla başlattıkları operasyonun başarıyla devam ettiğini ve kentin çetelerden temizlenmesine ramak kaldığını belirterek ‘hiçbir iddianın kendilerini halkı savunma karalılığından döndüremeyeceğini’ kaydetti.


Burkan El-Firat Operasyon Merkezi, Girê Sipî’yi özgürleştirme operasyonunun geldiği aşama ve sonuçlarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Yazılı açıklama şöyle:

“Girê Spî’yi (Til Ebyad) özgürleştirme hamlesi çerçevesinde bir dizi operasyon ve eylem gerçeekleştiren Burkan El-Firat Operasyon merkezi, DAIŞ çetelerine karşı etkili bir eylem daha gerçekleştirmiş ve çetelere ağır kayıplar verdirilerek Eyn Îsa-Girê Spî arasındaki birçok stratejik yer çetelerden temizlenmiştir.

Burkan El-Fırat güçlerimizin 29 Mayıs 2015’te başlattıkları operasyonda bugüne kadar 20’den fazla köy özgürleştirilmiş ve Burkan El-Firat savaşçıları Girê Sipî’ye doğru en az 10 km yol almıştır. Elde edilen tüm bu başarılar bölge halkının değerli katkılarıyla kazanılmıştır.

Bu operasyonda birçok yönden tarihi başarılar kazanılmış, bunu sonucunda Eyn Îsa kasabası ile Girê Spî arasındaki ana yollar denetime alınmıştır. Yine birçok stratejik yer DAIŞ çetelerinin işgalinden kurtarılarak çeteler moral açıdan da çökertilmiştir. Güçlerimiz ve bölge halkı arasındaki dayanışma ve destek ile koalisyon güçlerinin hava desteğiyle Girê Spî’nin özgürleştirilmesinin eşiğine gelinmiştir.

Bu çerçevede Burkan El-Firat Operasyon Merkezi’nin Girê Sipî’nin batısındaki başarılarına karşı karalamayı amaç edinen tüm açıklama ve karalama kampanyaları gerçek dışıdır.

DAIŞ çetelerinin işgali altında rehin olan bölgedeki yurttaşlar uzun süredir güçlerimizden yardım istemiş, kendilerini kurtarmamız çağrısında bulunmuştur. Bu yüzden imdatlarına giden güçlerimize çok büyük yardımcı da olmuş, destek sunmuştur. DAIŞ çeteleri saldırılarında bölge halkını kalkan olarak kullanmakta ve son birkaç gündür sınıra yığılan halkın geçişini tehditlerle, zorla engellemektedir.

Bölgede cereyan eden bu durumlar ve paralelinde geliştirilen karalama ve saldırı kampanyaları, DAIŞ çetelerinin vahşet ve barbarlığını gizlemeye dönük planları ve sistematik çalışmalar olup Burkan El-Fırat Operasyon Merkezi’nin başarı tablosunu kirletip karalamayı amaçlamaktadır.

Burkan El-Fırat Operasyon Merkezi olarak sivilleri koruyup savunmayı, güvenliklerini sağlamayı en temel sorumluluğumuz olarak gördüğümüzü kamuoyuna buradan bir kez daha duyuruyoruz. Bazı basın yayın organlarının güçlerimize karşı başlattıkları saldırı kampanyalarının bizi bu kararımızdan döndürmesi asla mümkün olmayacaktır. Bizler temel insan hakları ilkeleri ve ahlakına bağlı hareket ediyoruz. Bu temelde de Suriye’nin her yerini DAIŞ çetelerinden temizlemeye kararlıyız. Girê Spî, Siluk ile Rakka’nın kuzeyindeki köylerde yaşayan halkımıza zaferin yakın olduğunu müjdeliyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2015, 22:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER