Şemdinli'de 'Demokrasi ve Zafer Şenliği' coşkusu

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi'nde Şemdinli Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) organize ettiği 'Demokrasi ve Zafer Şenliği'ne yüzlerce kişinin katılımıyla kutlandı.

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi'nde Şemdinli Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) organize ettiği 'Demokrasi ve Zafer Şenliği'ne yüzlerce kişinin katılımıyla kutlandı. 

7 Haziran genel seçimlerde HDP’nin il genelinde yüksek oy alması ile Türkiye genelinde barajın üstünde seyretmesini üzerine HDP ve DBP Şemdinli ilçe örgütü tarafından Bavê köyünde düzenlenen Demokrasi ve Zafer Şenliği ile kutlandı. Demokrasi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından başlayan şenlik Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Abdullah Zaydan, DBP ve HDP Şemdinli ilçe eş başkanlarının konuşmalarının ardından müzik şöleni ile devam etti. 


Zeydan: 'Erdoğan'ın yaptığı zülümlerin bedelini 7 Haziran'da burnundan getireceğimize yemin etmiştik'

7 Haziran Abdullah Zeydan, "7 Haziran tarihi bir süreçti. Türkiye’de yapılan bu seçimlerde barış sevdalıları, bir olup bu barışı inşa ettiler.  Erdoğan ve AKP hükümeti bizler üzerinde çok zulüm yaptı. Kobani ve Şengal direnişlerinde DAİŞ çetelerine verdiği desteği kendi gözlerimizle gördük. Biz bir and içmiştik ve yemin etmiştik. Bunların öcünü ve bunların hesabını 7 Haziran günü Erdoğan’ın burnundan getireceğiz. Sizlere minnettarız bunları Erdoğan’ın burnundan getirdiniz. 7 Haziran’da inşa edilen birlik ve beraberlik inşallah Öcalan’ın özgürlüğü ve cezaevlerinde bulunan tutsakların özgürlüğü olacaktır. Dilerim bu birlik ve beraberlik Kürtlerin özgürlüğü olacaktır" dedi.
 

Seçim sonuçlarından da memnun olduğunu kaydeden Zeydan, seçim süreci boyunca seçim çalışmalarına katılan herkese teşekkür etti. 

'Demokrasi ve Zafer Şenliği' Kürtçe seslendirilen şarkılar eşliğin çekilen halaylarla son buldu. 

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2015, 10:15
YORUM EKLE
YORUMLAR
murat demir
murat demir - 9 yıl Önce

Maşallah güzel bi yapmış sınız ey hdp sizlere halal

SIRADAKİ HABER