Ali Türkman'ı binler toprağa verdi

Amed'de HDP mitingine düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitiren Ali Türkman'ın cenazesi, Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Ali Türkman'ı binler toprağa verdi
Amed'de HDP mitingine düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitiren Ali Türkman'ın cenazesi, Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi. Amed'deki cenaze törenine, HDP Amed Milletvekili Nursel Aydoğan ve Çağlar Demirel, belediye eşbaşkanları, kurum temsilcileri ile binlerce kişi katıldı. Dün gece Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan otopsi işlemlerinin ardından Yeniköy Mezarlığı'na getirilen Türkman'ın cenazesi, mezarlıkta caminin önünde kitlesel bir şekilde kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınarak, "Katil IŞİD işbirlikçi AKP" ve "Şehid namirin" sloganları eşliğinde defnedilecek yere kadar götürüldü. Türkman'ın cenazesi, Yeniköy Mezarlığı'nda alkışlar eşliğinde toprağa verildi.

Törende konuşan MEYA-DER Amed Şubesi Eşbaşkanı Mehmet Yaşar, Türkman'ın ailesine başsağlığı diledi. Yaşar, "Diyarbakır'da 5 Haziran'da yapılan bombalı saldırı, ne insanı ne de vicdanidir. O mitinge gelen yurttaşların tek amaçları orada özgür ve demokratik bir yaşamı savunmaktı. Biz tekrardan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz" diye konuştu. DBP Amed İl Eşbaşkanı Ali Şimşek ise, Amed'de 5 Haziran'da büyük bir katliam yapmak istediklerine dikkat çekerek, "Amaçları Kürt halkının iradesini kırmaktı ama bilsinler ki Kürtler yıllardan beri bu tarz saldırıları yaşamış bir halktır ve hiçbir zaman mücadele etmekten kaçınmayacaklardır" şeklinde konuştu. Cenaze törenine katılan grubun bir kısmı taziyelerin kabul edildiği Hevidan Yas Evi'ne geçerken, bir kısmı da Lice'de defnedilecek olan YPG'li Mahsum Kural'ın (Rızgar Amed) cenazesi ile birlikte konvoyla Lice'ye doğru hareket etti. -

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2015, 16:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER