9 YPG / YPJ savaşçısının cenazesi Silopi'ye getirildi

Rojava'da 'Komutan Rubar Qamışlo Hamlesi' kapsamında Kizwan Dağı'nın özgürleştirilmesi sırasında yaşanan çatışmada yaşamını yitiren 9 YPG/YPJ savaşçısının cenazesi, Silopi Devlet Hastanesi'ne getirildi.

9 YPG / YPJ savaşçısının cenazesi Silopi'ye getirildi

Rojava'da 6 Mayıs'ta başlayan Komutan Rubar Qamışlo Hamlesi kapsamında Kizwan Dağı'nın özgürleştirilmesi için DAİŞ çeteleri ile girilen çatışmada yaşamlarını yitiren YPG/YPJ savaşçıları Meryem Özkan (Dicle Gabar), Tansu Korkmaz (Dersim Roniya Gever), Şilan Hayme (Hedar Meyaser Amed), İbrahim Boyat (İbrahim Norşin), Azad Çakar (Bager Radin), Mansur Ateş (Êrîş Argeş), Selman Alper (Zagros Mardin) ve Hüseyin Döner'in (Sidar Sipan) cenazeleri sabah saatlerinde MEYA-DER ve aileleri tarafından teslim alınarak Semalka Sınır Kapısı üzerinden Güney Kürdistan'a getirildi. Buradan da cenazeler, Zaxo'daki İbrahim Xelil Sınır Kapısı üzerinden Habur Sınır Kapısı'na getirildi. Habur Sınır Kapısı'nda yapılan işlemlerin ardından cenazeler, ön otopsileri yapılmak üzere Silopi Devlet Hastanesi'ne getirildi. 

DAİŞ çetelerine karşı insanlık onuru için verilen savaşta yaşamını yitiren YPG/YPJ savaşçılarının cenazeleri, aralarında HDP Şırnak milletvekilleri Aycan İrmez ve Faysal Sarıyıldız, bölge belediye eşbaşkanların da bulunduğu yüzlerce kişi tarafından ilçe girişinde karşılandı.

Cenazeler, "Şehît namirin" sloganları ile alınarak, yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde Silopi merkeze doğru hareket edildi. Cenaze konvoyunun geçişi sırasında İpekyolu tamamen trafiğe kapatıldı, Başverimli (Tilqebin) ve Cumhuriyet Mahallesi'nde yüzlerce kişi, "Şehît namirin" sloganları ve zafer işaretleri ile konvoyu karşıladı. Silopi ilçe merkezine ulaşan konvoyla getirilen gerillaların cenazeleri binlerce yurttaş tarafından "Bijî YPG-YPJ" ve "Şehît namirin" sloganları ile karşılandı. 

Silopi Devlet Hastanesi'ne getirilen gerillaların cenazeleri ön otopsi işlemleri yapılmak üzere hastane morguna kaldırıldı. Otopsi işlemleri için İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan bir heyetin geleceği belirtildi. 

Otopsi işlemlerinin ardından YPJ savaşçıları Meryem Özkan'ın (Dicle Gabar) Şırnak'ın Cizre ilçesinde, Tansu Korkmaz'ın (Dersim Roniya Gever) Yüksekova'da (Gever), Şilan Hayme'nin (Hedar Meyaser Amed) Amed’in Silvan ilçesinde, YPG savaşçıları İbrahim Boyat (İbrahim Norşin) Bitlis'in Norşin ilçesinde, Azad Çakar'ın (Bager Radin) Adana'da, Mansur Ateş'in (Êrîş Argeş) Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, Selman Alper'in (Zagros Mardin) Mardin'de ve Hüseyin Döner'in (Sidar Sipan) ise Bitlis'te son yolculuklarına uğurlanacağı belirtildi. 

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2015, 21:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER