12 köy ve 8 mezra çetelerin işgalinden kurtarıldı

Kobanê ve Cizîr kantonlarında çetelere yönelik operasyonlarını sürdüren YPG / YPJ güçleri son 24 saatte 12 köy ve 8 mezrayı daha çete işgalinden kurtararak 16 çete üyesini öldürdü.

12 köy ve 8 mezra çetelerin işgalinden kurtarıldı

YPG Basın Merkezi yaptığı yazılı açıklamada, Cizîr Kantonu’nun batı kırsalı ve köylerini kurtarmak amacıyla başlatılan “Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi”nin 38. gününde başarılı bir şekilde devam ettiği belirtildi.

Hamlenin ikinci aşaması kapsamında ilerleyişlerini sürdüren YPG güçlerinin Silûk kasabasının güney, doğu ve kuzeyinde çok sayıda köy ve mezrayı özgürleştirdiği kaydedilen açıklamada “Zaman zaman şiddetli çatışmaların yaşandığı operasyonlarda güçlerimiz çetelere önemli darbeler vurmuştur. Son 24 saat içinde düzenlenen operasyonlarda güçlerimiz Derdo, Rezakî, Qellaç, Rafah, Qnêtra, Xwêtla, Dara, Renî ve isimleri tespit edilemeyen 4 köyle birlikte 8 mezrayı çetelerden temizleyerek özgürleştirmiştir” denildi.

YPG, bu alanlarda yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 9 çete üyesinin öldürüldüğünü ve çetelere ait 1 cenazeyle birlikte 1 adet BKC ve 1.000 adet BKC mermisi, 1 adet B7 roketatar ve 4 adet B7 roketatar mermisi ve 4 adet motosikletin ele geçirildiğini bildirdi.

Operasyon esnasında çıkan çatışmalarda 2 YPG savaşçısının da yaşamını yitirdiği duyuruldu.

DİBİS TEPESİ ÇETELERDEN TEMİZLENDİ

Kobanê direnişi 271. gününde devam ederken YPG güçleri, dün Kobanê’nin güneydoğusunda yeni bir operasyon başlattı.

Basın Merkezi, operasyon neticesinde Dibis tepesinin çetelerden temizlenerek özgürleştirildiğini ve çetelere ait 1 adet BKC ve 900 adet BKC mermisi, 3 adet kalaşnikof ve 500 kalaşnikof mermisi ele geçirildiğini kaydetti.

Kobanê’nin doğusunda, sınır hattı üzerinde bulunan Xirabê Rovî köyü yakınlarında da, YPG güçleri bir operasyon düzenleyerek saldırı sonucunda tespit edilebilen 1 çete üyesi öldürdü.

Um El-Rus köyünde 6 çete öldürüldü

YPG açıklamasında ayrıca dün gece Til Hemis’in güneyinde bulunan Um Rus köyü yakınlarında DAIŞ çeteleriyle YPG savaşçıları arasında bir çatışma yaşandığı belirtilerek “Çıkan çatışmalarda tespit edilebilen 6 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz bu alanda 1 çete cenazesiyle birlikte, çetelere ait 1 adet kaleşnikof, 23 adet kaleşnikof şarjörü, 1 adet LAW silahı, 6 adet el bombası ve 3 adet mayın ele geçirmiştir” denildi.

YPG, yaşanan şiddetli çatışmalarda 2 savaşçının da yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2015, 20:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER