Sanatçı, yazar ve akademisyenlerden üç partiye çağrı

Sosyal Demokrasi Vakfı’nın öncülüğünde toplanan sanatçı, yazar, akademisyen ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, CHP, MHP ve HDP’ye koalisyon çağrısı yaptı.

Sanatçı, yazar ve akademisyenlerden üç partiye çağrı

Sosyal Demokrasi Vakfı’nın (SODEV) öncülüğünde toplanan ve aralarından yazar Ahmet Ümit, ressam Bedri Baykam, sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) eski başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu gibi isimlerin bulunduğu yazar, akademisyen ve bazı demokratik kitle örgütü temsilcileri, CHP, MHP ve HDP’ye koalisyon yapmaları yönünde çağrıda bulundu.

Taksim’de düzenlenen toplantıda SODEV Başkanı Erdal Kızılelma, destekçilerin imzalarının bulunduğu çağrı metnini okudu.

‘AKP’yi suçlarıyla yalnız bırakın’

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Seçmen baskıcı, hak hukuk tanımaz ve yolsuzluklara bulaşmış olanları gönderme görevini 3 partiye verdi. Eğer bu sorumluluğun gereği yerine getirilmezse, yıkılmak bir yana AKP iktidarının zulmü artarak devam edecektir.

“Seçim sonrası AKP ve Tayyip Erdoğan, kendilerini kurtarma yolunun 3 partinin birlikte hareketini önlemekten geçtiğini görmüştür. Şimdi 3 partinin görevi, bu tuzaklara düşmeden AKP’yi iktidardan uzaklaştırmayı becermektir. Kısır parti çıkarları hesabıyla sorumluluklarını yerine getirmekten kaçan her siyasi parti, AKP iktidarına yardımcı olmuş durumuna düşecektir.

“CHP, MHP ve HDP’ye sesleniyoruz. Bütün Türkiye’nin kurtuluşu için size, AKP’yi suçlarıyla yalnız bırakma ve AKP’nin 13 yılda yarattığı tahribatı giderici bir onarım sürecinde birlikte hareket etme sorumluluğunuzu hatırlatmak istiyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2015, 16:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER