HDP'den Diyabakır'daki saldırıların araştırılması için heyet

HDP, Diyarbakır’da gerçekleştirilmeye çalışılan provokasyon girişimine ilişkin Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş başkanlığında bir heyet oluşturdu.

HDP'den Diyabakır'daki saldırıların araştırılması için heyet

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Diyarbakır’da yapılan saldırıları araştırmak amacıyla Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş başkanlığında bir heyet oluşturdu.

Demirtaş başkanlığında oluşturulan heyette, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, HDP Hukuk Komisyonu’ndan Meral Danış Beştaş, HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım ve HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul bulunuyor.

Heyete yarıca Diyarbakır’da Demokratik Toplum Kongresi (DTK) eşbaşkanları ile bazı Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcilerinin de dahil olabileceği belirtiliyor.

Oluşturulan Heyetin bir bölümü, Ankara’da hem hükümet hem de sivil toplum örgütleri nezdinde girişimlerde bulunacak.

Aralarında HDK, DBP, DTK Eşbaşkanlarının da bulunduğu, milletvekilleri ve STK temsilcilerinden oluşan heyetin öteki kısmı ise Diyarbakır’da kimi STK temsilcileriyle görüşerek, olayların gelişimi ve yaşanan çatışmaların önüne geçilmesi için neler yapılabileceğini görüşecek.

Mümkün olursa Hür Dava Partisi ile de diyaloga geçmeyi amaçlayan HDP heyeti, kurulacak temaslarda özellikle Kürtler arasında yaratılmak istenen çatışmalara dikkat çekerek, hiçbir kesimin bu oyuna gelmemesi talebinde bulunacak.

Ankara’da da aynı doğrultuda olayların büyümemesi için bazı girişimlerde bulunacak heyet, yapılacak bu görüşmelerin ardından olaya ilişkin belge ve bilgilere dayalı bir rapor hazırlayacak. / İMC

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2015, 21:59
YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet
mehmet - 9 yıl Önce

en güzeli hdp ve hüdapar diyaloğudur

SIRADAKİ HABER