3 savaşçının kimliği açıklandı

Rojava'daki direnişte yaşamını yitiren 3 savaşçının kimlik bilgileri açıklandı.

3 savaşçının kimliği açıklandı
 YPG Basın Merkezi, DAIŞ çetelerine karşı yürütülen mücadelede yaşamını yitiren 3 savaşçının kimlik bilgilerini kamuoyuyla paylaştı.

Rojava direnişinde özgürlük savaşçılarının dsetansı mücadeleleriyle insanlık tarihinde hakettiği yeri aldığı belirtilen açıklamada “bu savaşçılar sayesinde bölgede terörün sonu geitirilmekte ve bölge halklarının tümü özgürlüğüne kavuşturulmaktadır. Savaşçılar bu amaç uğruna canlarını feda etmekte bir an olsun tereddüt etmemektedir” denildi.

3 savaşçının kimlik bilgilerinin açıklanarak şehadetlerini ilan edldiği açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

“Bu şehitlerimizden Mazlum Aktaş (Halîl Aksakal) arap asıllı bir devrimciydi. Heval Mazlum, halkların kardeşliği ve özgür gelecekleri için tıpkı Deniz Gezmşler, Serkan, Oğuzhan ve Saryalar, Bagok, Kemal ve Gelhatlar gibi kanını son damlasına kadar mücadelede ısrarlı oldu. uzun süredir YPG mücadelesi içinde yer alan Mazlum’u yitirmiş olmak bizler için derin bir üzüntüdür. Til Elo’dan Til Koçer’e, Şengal’den Komutan Rûbar hamlesine kadar DAIŞ çetelerine karşı yürütülen tüm şiddetli savaşlarda yer alan ve büyük bir rol oynayan Mazlum yoldaş, bir arap devrimci olarak Rojava halkının özgürlüğü için canı gönülden mücadele etti.

Şehadetinden duyduğumuz büyük acı ve derin üzüntü kadar onun yolunda yürümede, mücadelesine bağlı kalmada o kadar ısrarlı olacağız. Mazlum, Hogir ve Ferhad yoldaşlar, mücadelemizin öncüleri olarak her an direnişimzde yaşayacaklardır.

Her üç yoldaşımızın şahsında arap ve kürt halkları başta olmak üzere tüm insanlığa ve özelde şehit ailelerine başsağlığı diliyoruz”.

Şehitlerin kimlik bilgileri şöyle:

Kod adı: Mazlûm Aktaş

Adı soyadı: Halîl Aksakal

Ana adı: Nahîde

Baba adı: Mihemed

Doğum yeri: Hatay

Şehadet yeri ve tarihi: 18 Haziran 2015 – Silûk

***

Adı soyadı: Ferhad Kor Dede

Ana adı: Halîda

Baba adı: Sînan

Doğum yeri: Qazika

Şehadet yeri ve tarihi: 16 Haziran 2015 Kobani/Serzorî köyü

***

Kod adı: Hogir Civyan

Adı soyadı: Tayfur Karay

Ana adı: Edîbe

Baba adı: Tayhan

Doğum yeri: Gever

Şehadet yeri ve tarihi: 6 Nisan 2015 – Şam’da tedavi gördüğü hastanede

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2015, 11:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER