'Kardeşiniz firar etti, gidin dağda arayın'

12 Haziran'dan bu yana kayıp olan Osman Karadeniz’in ailesi kendilerine, “Kardeşiniz firar etti, gidin dağda arayın” dediği öğrenildi.

'Kardeşiniz firar etti, gidin dağda arayın'

İzmir’in Buca ilçesinde askerlik yaptığı sırada iddiaya göre Denizli’deki birliğe sürgün olarak gönderildiği 12 Haziran’dan bu yana bulunamayan Osman Karadeniz’in ağabeyi Kadir Karadeniz, “Kardeşiniz firar etti, gidin dağda arayın” dediklerini söyledi.

Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre; Diyarbakır’da 5 Haziran’daki HDP mitingine yönelik bombalı saldırıdan sonra ailesine telefon açan er Karadeniz, ağabeyi Kadir’e “Moralim çok bozuk, artık yapamayacağım” dedi. Daha sonra aradığı bir arkadaşına, birlikte kavga çıktığını ve kendisinin de bu kavgaya karıştığını söyleyerek, “Başıma bir şey getirebilirler” dedi. Er Karadeniz’in ailesiyle son görüşmesi, 11 Haziran akşamı oldu. Er Karadeniz’den bir daha haber alınamadı.

Ağabey Kadir Karadeniz, kardeşinin o gün Denizli’ye sürüldüğünü, kendilerine de “Firar etti” denildiğini ileri sürüyor. Kardeşinin bir büfeye çantasını bırakıp ortalıktan kaybolduğunu ifade eden Karadeniz, “Bu olayın karanlık olduğunu düşünüyoruz. Askerlerin bu kavgayı bizden saklaması ve sürgünün rutin olduğunun söylenmesi bizi kuşkulandırıyor. Firar etmiş olması da bir ihtimaldir, ancak askerin yaklaşımları bizi kaygılandırıyor. Bize ‘Kardeşinizi dağda arayın’ deniyor. Bize 'terörist' gözüyle bakıyorlar. Dağa bile çıkmış olsa askerin denetimindedir. Askerin on gündür ciddi bir uğraş göstermemesi, şaşırtıcıdır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2015, 11:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER