4 Eski Bakanla İlgili Soruşturma Önergeleri yarın Meclis'te

Yolsuzluk soruşturmasında adı geçen 4 eski bakanla ilgili meclis soruşturması açılmasına ilişkin önergeler yarın Genel Kurul'da görüşülecek.

4 Eski Bakanla İlgili Soruşturma Önergeleri yarın Meclis'te
 17 Aralık soruşturması pazartesi günü Meclis gündemine gelecek. Soruşturmaya adı karışan dört eski bakanla ilgili soruşturma komisyonu kurulmasına ilişkin önergeler  gürşülecek. Meclis Genel Kurulu, AKP veCHP'nin önergelerini ele alacak.


AK PARTİ TEK, CHP HER ESKİ BAKAN İÇİN AYRI KOMİSYON İSTİYOR

Ak Parti, eski bakanlar Zafer ÇağlayanMuammer GülerErdoğan Bayraktar ve Egemen Bağış için tek bir komisyon kurulmasını istiyor. Komisyonun bakanlar hakkındaki  resmi belgede sahtecilik, rüşvet, nüfuz ticareti  ve görevi kötüye kullanma gibi iddiaları araştırması ve soruşturması talep ediliyor.

CHP'ye göreyse her bakan için ayrı ayrı komisyon kurulması gerekiyor.

SORUŞTURMA AÇILMASI YÖNÜNDE KARAR ALINIRSA...

Meclis Genel Kurulu, soruşturma açılması yönünde karar alırsa, 15 kişilik bir komisyonu kurulacak. Soruşturma komisyonu çalışmalarını gizli yapacak, kamu ve özel kuruluşlardan bilgi ve belge isteyebilecek. Gerekli görülürse belgelere el konulacak. Ayrıca, Bakanlar Kurulu üyelerini, diğer ilgilileri, tanık ve bilirkişileri dinleyebilecek. Komisyon, adli mercilerden de yardım alabilecek.

İlgili bakanların savunmasını da alacak olan soruşturma komisyonu, hazırlayacağı raporu, Meclis Başkanlığı'na sunacak. Başkanlık raporu hakkında soruşturma açılması istenen bakanlar ile milletvekillerine gönderecek.

GÖRÜŞMELER 10 GÜN İÇİNDE TAMAMLANACAK

10 gün içinde raporla ilgli görüşmeler tamamlanacak  ve komisyon raporu gizli oyla karara bağlanacak. Eğer Meclis Genel Kurulu bakanlar hakkında Yüce Divan kararı alırsa, dosya en geç 7 gün içinde Anayasa Mahkemesi'ne gönderilecek. / Haberler.com

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2014, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER