5 köy 23 mezra özgürleştirildi

YPG/YPJ savaşçılarının Serêkaniyê'nin batısında 3 Kasım gecesi başlattığı operasyon devam ediyor. Operasyon kapsamında 5 köy ve 23 mezra çetelerden temizlenirken, çok sayıda çete de öldürüldü.

5 köy 23 mezra özgürleştirildi

YPG Basın Merkezi, Serêkaniyê'nin batısında YPG/YPJ güçlerinin başlattığı operasyonun devam ettiğini açıkladı. YPG/YPJ savaşçıları, operasyon kapsamında Rawiya kasabası ile sınır hattı arasında bulunan Migran, Timat, Dibê, Duadan ve Emadan köyleri ile 23 mezrayı çetelerden kurtararak özgürleştirdi. YPG açıklamasında, “Güçlerimiz, dün gece saat 23.30 sularında Alya köyü yakınlarında bulunan stratejik bir tepeyi de ele geçirmiştir. Bu tepede tespit edilebilen 13 çete öldürülmüştür. Güçlerimiz çetelere ait 1 adet pickup, 1.000 mermisiyle birlikte 1 adet 14.5'luk doçka, 2 kaleşnikof, 1 tabanca, 30 el bombası, 2 sandık kaleşnikof mermisi, 2 sandık BKC mermisi, 5 adet B7 roketatar güllesi ve ateşleyicisi ve 1 telefona el koymuştur. Çetelere ait 1 cenaze de güçlerimizin denetiminde bulunmaktadır” denildi.

YPG Basın Merkezi, Rawiya çevresinde hendek kazma çalışması yürüten çetelere yönelik de eş zamanlı eylem gerçekleştirdi. B7 roketatarlarla yakın mesafede gerçekleştirilen saldırıda, çetelere ait 1 dozer imha edildi. YPG, bu eylemde ölen ve yaralanan çete sayısının tespit edilemediğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2014, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER