'7 Haziran'da halklar kazanacak'

HDP, 7 Haziran Genel Seçimleri için halkla buluşmaya devam ediyor. İl, ilçe ve köylerde Yeni Yaşam Projesi'ni anlatan adaylar yoğun destek alıyor. Daha önce AKP'ye oy veren ve üye olanlar da ziyaretlerde HDP'yi destekleyeceklerini açıkladı.

'7 Haziran'da halklar kazanacak'
Halkların Demokratik Partisi (HDP), 7 Haziran Genel Seçimleri için halkla buluşmaya devam ediyor. İl, ilçe ve köylerde Yeni Yaşam Projesi'ni anlatan adaylar yoğun destek alıyor. Daha önce AKP'ye oy veren ve üye olanlar da ziyaretlerde HDP'yi destekleyeceklerini açıkladı.


'HDP ZENGİNLİKLERİN ADRESİ'

URFA

HDP, Urfa'nın Birecik ilçesinde on binlerce kişinin katıldığı bir miting düzenledi. Mitingde, milletvekili adayları Leyla Güven, Ziya Çalışkan ve Osman Baydemir de yer aldı.

İlçe girişinde "Bizler HDP, bizler Meclis'e" sloganları ile karşılanan HDP'liler, miting alanında da binlerce kişinin "Bijî Serok Apo", "PKK halktır halk burada" ve "Bê serok jiyan nabe" sloganları ile karşılandı.

HDP'nin sadece seçim barajını değil, işçi, öğrenci, emekçi ve köylülerin önündeki barajları yıkmaya geldiklerini ve karanlığa karşı aydınlığın yükseldiği bir coğrafyanın çocukları olduğunu söyleyen Çalışkan, "Güneşimizi, önderliğimizi özgürleştirmeye geliyoruz" dedi. Ardından söz alan Güven de partilerin gün geçtikçe büyüdüğünü ve tüm halkları, renkleri kapsadığını ifade etti. Bu büyümenin ise AKP iktidarını korkuttuğunu belirten Güven, "Korku bedenlerini sarmış. Çirkin politikalar devreye sokuyorlar. Davutoğlu geldi, Urfa'ya sonuç alamadı. Erdoğan'da cevabını aldı" diye konuştu. Konuşmasının sonunda özellikle kadınlara seslenen Güven, "Bütün bulaşıkları yıkadık, çocuk büyüttük ama onlar dünyaya sadece savaş getirdi. HDP ile kadın özgürleşecek ve yönetimdeki yerini alacak" dedi.

Baydemir ise Cumhuriyet tarihinden beri egemenlerin halklara dönük tehdit, inkar ve zulme başvurduğunu belirterek, "HDP, bin yılların deneyimi ile zenginliklerin adresi olmaya geliyor. Ortadoğu'da halklar için kardeşçe birlikte yaşamın yolunu açmaya geliyor. Onlara öyle bir demokrasi örneği vereceğiz ki kulaklarına küpe olacak" dedi.

Baydemir, Birecik'in Fırat'ın kıyısında olmasına rağmen susuzluk çekmesini eleştirerek, Bireciklileri 7 Haziran'da AKP'ye gerekli cevabı vermeye davet etti.

AĞRI

HDP Ağrı milletvekili adayları, seçim çalışmalarına köy köy gezerek devam ediyor. Milletvekili adayları Dirayet Dilan Taşdemir ve Mehmet Emin İlhan, seçim çalışmaları kapsamında Hamur'un Şeynok (Yapılı), Mendalix jor û jer (Yukarı ve aşağı Gözlüce), Reboçî (Yukarı Yenigün), Gundik, Darasevê, Xinzira (Karadoğu), Şikeft Musabey ve Keçela köylerini ziyaret etti. Köy girişlerinde zılgıt ve alkışlarla karşılanan adaylar halkın sorunlarını dinledi. HDP bayrakları ile süslenen köy meydanlarında konuşan adaylar, HDP'nin Yeni Yaşam Projesi ile sorunların çözümünde artık birlikte hareket edeceklerini söyledi. Köy ziyaretleri kapsamında gidilen Musa Bey Yaylası'nda ise 1992 yılında askerler tarafından katledilen 12 PKK'li ve 2 sivilin defnedildiği toplu mezara gidilerek dualar okundu.

Diyadin'de ise DBP ve HDP yöneticileri, belediye eş başkanları, İl Genel Meclis üyeleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri merkeze bağlı köylere giderek halk ile görüştü. Bubu, Gundık, Mamethan, Mela, Şekerbulak köylerinde kapı kapı dolaşarak halkla görüşmeler alan gruba yoğun ilgi gösterildi.

'DİRENİŞİMİZİ 7 HAZİRAN'DA ZAFERLE TAÇLANDIRACAĞIZ'

VAN

Van'ın Muradiye ilçesinde HDP'liler mahallelerde düzenlenen halk toplantılarına katıldı. Anguzek, Beydağı ve Fatih mahallelerinde düzenlenen toplantılara, DBP yöneticileri ve belediye eşbaşkanları Safure Güneş ve M. Ali Tunç'un yanı sıra çok sayıda gönüllü de eşlik etti. Toplantılarda konuşan Belediye Eşbaşkanı Güneş, önceki gün ilçede Hür Dava Partisi üyelerinin provokasyon yaratmaya çalıştığını hatırlatarak, "AKP ve kardeş partileri Hür Dava Partisi muhatap bulamayınca arkadaşlarımız afişleme yaparken provokasyon peşinde koşmaya başladı. Ama halkımız buna izin vermedi. Halkımız da biliyor ki bunların bu tür girişimleri sadece kendilerini gündemde tutmaktır" dedi. HDP İlçe Eşbaşkanı Nezir Kızılkaya ise halkın kirli baskı politikaları ile sindirilemeyeceğinin altını çizerek, direnişlerini 7 Haziran'da zaferle taçlandıracaklarını kaydetti.

Van'ın Erciş ilçesinde ise HDP Van milletvekili adayları Yurdusev Özsekmenler, Remzi Özgökçe ve Tuba Hezer, Erciş balık bendinde piknik yapan yurttaşları ziyaret etti. Adaylar daha sonra Çelebibağı Mahallesi'nde bir düğün salonunda düzenlenen halk toplantısına katıldı. Toplantıda daha önce farklı partilere oy verenler bu kez HDP'ye destek vereceklerini açıkladı. Toplantıda konuşan Yurdusev Özsekmenler, halkın büyük kısmının din adı altında kandırıldığını dile getirerek, "HDP'nin amacı bütün halkların eşit ve özgür yaşadığı bir ülke yaratmak" dedi.

KADINLARDAN DESTEK

HAKKARİ

HDP Milletvekili Adayı Abdullah Zeydan, Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Dilek Hatipoğlu, DBP ve HDP yöneticileri ile birlikte Doğanyurt, Akçalı, Demirtaş, Çavuşlu ve Işıklar köylerini ziyaret etti. Zeydan ve beraberindekiler, daha sonra düğünlere katılarak halkla halaya durdu. Çavuşlu köyünde tandırda ekmek pişiren kadınlarla birlikte hamur yoğurup onlara yardım eden Belediye Eşbaşkanı Hatipoğlu ise halka seçimde nasıl oy kullanacakları konusunda bilgi verdi. Kadınlar, parmakları ile pusulaların üzerindeki HDP amblemini göstererek seçimlerde HDP'ye oy vereceklerini dile getirdi.

Halkın sorunlarını dinleyen Zeydan, 26 Mayıs günü Yüksekova'da Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla "toplu açılış" töreni adı altında yapılacak olan AKP mitingi için Hakkari Valiliği'nin resmi kurum ve kuruluşlara gönderdiği zorunlu katılım talimatına tepki gösterdi. Yüksekova Havaalanı için harcanan paranın, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın koluna taktığı 30 tane saate eş değer olduğunu belirten Zeydan, "Her gün sanki çok büyük bir iş yapmış gibi bas bas bağırıyorlar" dedi. Zulme ve baskıya rağmen barışta ısrarcı olduklarının altını çizen Zeydan AKP'nin ise savaşta ısrarcı olduğunu vurguladı.

 Erdoğan'ın HDP'yi her gün hedef göstermesine değinen Zeydan, "Bugün ise Hakkari halkını tehdit etmeye başladı. Bugün AKP'nin DAIŞ çetelerine gönderdiği kurşunlarla her gün Hakkari'ye şehit cenazeleri geliyor. Hakkarililer tehdit edilse bile bu mitinge katılmayacakları gibi, 7 Haziran'da bunların hepsini fitil fitil sizin burnunuzdan getirecektir" dedi.

SİİRT

HDP Siirt milletvekili adayları Prof. Dr. Kadri Yıldırım ve İsmail Aydın, seçim çalışmaları çerçevesinde sürdürdükleri köy ziyaretleri merkeze bağlı Meydander (Boşê) köyünü ziyaret ederek sürdürdü. Milletvekili adaylarına ziyaretlerinde HDP ve DBP il yöneticileri de eşlik etti. Gittikleri köyde Muhtar Hacı Halil Şen ve köylülerin sıcak ilgisi ile karşılaşan adaylar, köylülerle bol bol sohbet etti. Köylülerin sorunlarını da dinleyen adaylar seçimlerde HDP'ye destek istedi. Köy ziyaretinin ardından HDP'li adaylar, beraberindekilerle birlikte kent merkezinde bir düğüne katıldı.

ELAZIĞ

Elazığ'da da HDP milletvekili adayları Türkan Bingöl ve Orhan Demirbağ, Arıcak ve Alacakkaya ilçelerinde düzenlenen şölenlere katıldı.

Şölene Amed Dicle Belediyesi Eşbaşkanı Abdulsamet Bilgin ile Erzurum Tekman Belediyesi Eşbaşkanı Ali Sait Fırat de katıldı. Hozan Diyar'ın sahne aldığı şölende AKP'de uzun yıllar yöneticilik yaptıktan sonra HDP'ye katılma kararı alan Abdullah Yıldırım'a parti rozeti takıldı.

MARDİN

HDP Mardin Milletvekili Adayı Gülser Yıldırım ise seçim çalışmalarını Mardin'in Derik ilçesine bağlı Düztaş (Tahtik), Pirinçli (Kotê), Uzunova (Guhera Dirêj), Şahverdi (Şahwêrdî), Karsan(Karsan) ve Üçtepe (Belotî) mahallelerinde sürdürdü.

'7 HAZİRAN'DA HALKLAR KAZANACAK'

ŞIRNAK

HDP'nin Şırnak'taki seçim çalışmaları kapsamında ise Cizre'ye bağlı Çavuşlu (Arnabat) köyünde şölen düzenlendi. Yüzlerce kişinin yer aldığı şölene, HDP Şırnak Milletvekili Adayı Faysal Sarıyıldız katıldı.

Yöresel kıyafetleriyle şölen alanını dolduran köy sakinleri, Sarıyıldız'ı büyük bir coşkuyla karşıladı. Şölende çalınan müzikler eşliğinde uzun süre halaylar çekildi. Köy sakinlerine seslenen Sarıyıldız, Kürt halkının büyük bedellerle bu günlere geldiğini, özgür günleri görmek için büyük bedeller ve onurlu bir mücadele vermeye devam edeceklerinin altını çizdi. HDP olarak bütün ezilmiş, hiçe sayılmış, inkar ve asimilasyona maruz bırakılmış bütün halkların sesi olmak için bu yola çıktıklarını belirten Sarıyıldız, "7 Haziran günü halkları yok sayan, inkar eden ve bütün hakları üzerinde her türlü asimilasyonu yapan diktatörlere, bir halk tokadı vuracağız. Onurlu halkların mücadelesi karşısında hiçbir güç duramaz ve mutlaka halklar kazanacaktır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından köydeki şölen, gece yarısına kadar müzik eşliğinde çekilen halaylarla devam etti.

'AKP ÜYESİYDİM, ARTIK OYUM HDP'YE'

ERGANİ

HDP Amed milletvekili adayları İmam Taşçıer ile Nesrin Şanlı da seçim çalışmaları kapsamında Ergani Hayvan Pazarı'nı ziyaret etti.

Sabahın erken saatlerinde Amed'den ilçeye doğru yola çıkan adaylara, ziyaretlerinde Ergani Belediyesi Eşbaşkanı Ramazan Kartalmış ile HDP ve DBP yöneticileri eşlik etti. Partililer, Hayvan Pazarı esnaflarının yoğun ilgisi ile karşılaştı. Esnafların sorunlarını dinleyen adaylar, destek sözü aldı. M. Şerif Gergin adlı bir esnaf, "Yıllarca AKP üyesiydim ve AKP'ye çalışıyordum, fakat AKP'nin yanlışını gördüm, artık oyumu HDP'ye vereceğim" dedi.

ADANA

Seçim çalışmaları kapsamında Adana'nın köylerini ziyaret eden HDP milletvekili adayları, halk tarafından ilgi ile karşılanıyor. Adana'nın Çukur Köprü ve Ufacı Kören köylerinden halkla bir araya gelen HDP Adana Milletvekili Adayı Meral Danış Beştaş, "Halkların arasında bir sorun yok. Biz halkların kardeşçe yaşadığı bir ülkeyi savunuyoruz" dedi. HDP'nin Türk bayrağı konusundaki hassasiyetine dair sorulan soruya cevap veren Beştaş, HDP'nin Türk bayrağı ile bir sorununun olmadığını, bayrakla ilgili bir sorun olduğu algısının medya tarafından oluşturulduğunu ifade etti.

Adana'nı Seyhan ilçesi Barış Mahallesi'nde halkla bir araya gelen HDP Adana Milletvekili Adayı Hatice Kavran ise, halkının kendilerini sahiplendiğini belirterek, "Her halk buluşmasındaki coşku bizi daha da çok heyecanlandırıyor sizin bize, partiye duyduğunuz sevgiyi boşa çıkarmayacağız" dedi.

'İNSANLIĞINDAN VE ALLAH'A İNANCINDAN ŞÜPHE EDERİM'

MERSİN

Mersin'in Toroslar ilçesinde HDP merkezi seçim bürosunun açılışına HDP milletvekilli adayları Ali Tanrıverdi, Özlem Şen, Mehmet Taşçı ve Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu ile binlerce kişi katıldı. Kadınlar yöresel kıyafetleriyle renkli görüntü oluştururken, sıklıkla, "Bizler HDP Bizler Meclise", "Seni başkan yaptırmayacağız", "Biji berxwedana Kobané" sloganları atıldı. Açılışta konuşan HDP Milletvekilli Adayı Mehmet Taşçı, HDP'nin hem Kürtlerin hem de Türkiye'de yaşayan tüm halkının partisi olduğunu belirtti. Taşçı, siyasal iktidarın, hem içerde hem de dışarıda savaşı kışkırtmaya çalıştığını ve kışkırtıcı dili kullanarak halkları birbirine düşman ettirmeye çalıştığını, bunun en güzel örneğini de Suriye de İŞİD çetelerine destek vererek gösterdiğini belirtti. HDP'nin halklar arasında hiçbir şekilde savaş istemediğini ve bununla mücadele ettiğini söyleyen Taşçı, "7 Haziran seçimlerinde ya AKP'nin yalanlarına devam etmesini sağlayacağız ya da yeter deyip bu yalanlara son vereceğiz" dedi.

Mersin'in Yenişehir ilçesi Güvenevler Mahallesi'nde yurttaşlarla ev toplantılarında bir araya gelen HDP Mersin Milletvekili adayları Çilem Öz ve Mahmut Karabulut, HDP'nin seçim bildirgesini anlattı. Çilem Öz, "Parti olarak yeniyiz fakat mücadele geleneği olarak da Kalu Bela'dan beri zorbalara karşı mücadele eden bir gelenekten geliyoruz" dedi.

Siyasetin sadece milletvekilleri veya parti liderlerinin konuşması anlamına gelmediğini söyleyen Öz, "Asıl siyaset halkın kendi sözlerini söyleyebilmesidir" diye belirtti. Adana ve Mersin'de HDP il binalarına yönelik bombalı saldırılara değinen Öz, bu saldırılarla aslında HDP'nin milletvekili adayları ve HDP çalışmalarına gönül veren insanların katledilmesi için yapıldığını, kendilerin ise sürekli dillendirdiği sloganın "En büyük, en devrimci ve en demokratik eylemin HDP'ye bir kişi kazandırmak" olduğunu aktardı. AKP Hükümetinin her mitingin de HDP'yi hedef gösterdiğini belirten Öz, "Bizler Erdoğan'a ve AKP'ye en büyük cevabı 8 Haziran sabahı vereceğiz" şeklinde konuştu.

Mahmut Karabulut ise, Cumhurbaşkanı'nın açılış adı altında yaptığı mitinglerde, AKP'ye oy toplanmasının hukuk dışı olduğunu belirtti. "Cumhurbaşkanı ne anayasayı nede hukuku tanıyor" diyen Karabulut, "Erdoğan meydanlarda insanlara hakaret ediyor, insanlara elbise biçiyor ve bunu Kuranı Kerim'in rehberliğinde yapıyorum diyor. İşte bu yalan ve fütursuzca çıkışları gerçekten bizleri ürkütüyor. Bu gidişatın önünde durmanın tek güç HDP'dir" dedi.

Vekil adaylarının konuşmaların ardından Güven Sitesi sakinlerinden Necip Özmen adlı yurttaş, kendisinin CHP'li olduğunu fakat kızıyla damadının HDP'li olduğunu söyleyerek, HDP'nin AKP ile koalisyon yapıp yapmayacağını sordu. Yurttaşı sorusunu Çilem Öz, şu şekilde cevapladı: "AKP en çok bizim siyasi anlayışımıza karşı, meydan, meydan gezip bizim anti propagandamızı yapıyor. Bizlerden yani halktan, yargılanacağım diye korkuyor. Sizce bizimle koalisyon yapar mı" dedi.

Ardından söz alan bir diğer site sakini ise, "Bu ülkede bir başbakan bir cumhurbaşkanı 12-13 yaşındaki bir çocuğun gaz bombasıyla veya polis kurşunuyla yaşamını yitirdiği zaman eğer çıkıp, 77 milyon insanın içinde polis destan yazdı diyorsa ben onun insanlığından ve Alllah'a olan inancından şüphe ederim" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2015, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER