Şemdinli'de konuşan Irmak: 'Erdoğan HDP'den Korkuyor'

HDP Hakkari Milletvekili Adayı Selma Irmak seçim çalışmaları kapsamında Şemdinli ilçesini ziyaret etti. Irmak, AKP ve Cumhurbaşkanı Eroğan'a yüklendi.

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimler için çalışmalarını sürdüren Hakkari Milletvekili Adayı Selma Irmak Şemdinli ilçesini ziyaret etti.

7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimler için çalışmalarını sürdüren Hakkari Milletvekili Adayı Selma Irmak Şemdinli ilçesine gelerek buradan da PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın 1999 yılında yaptığı çağrıyla İlk Barış Gurubu’nun Türkiye’ye giriş yaptığı Tekeli (Gare) köyü ve civar mezraları ziyaret etti.

HDP Hakkari Milletvekili Adayı Selma Irmak, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Hamit Geylani, HDP, DBP Şemdinli İlçe Eşbaşkanları, Şemdinli Belediyesi Eşbaşkanları, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, STK temsilcileri, partililer ve çok sayıda halk, seçim çalışmaları kapsamında Şemdinli Günyazı (Qelaşk) Köyü ve bağlı mezralar ile Tekeli (Gare) Köyü ve bağlı mezralarda vatandaşlarla bir araya geldi.

Irmak: 'Onlar İçin Askerlerin Ölmesinin Bir Kıymeti Yok. Ağrı!da Ortaya Çıktı'

HDP Hakkari Milletvekili Adayı Selma Irmak, savaşın ve çatışmaların yaşanmaması için ellerinden geldiğini yaptıklarını belirterek; “Garibanların çocukları artık bu yolda ölmesin. Onlar için insanların ölmesinin, askerlerin ölmesinin bir kıymeti yok. Ağrı’da ortaya çıktı. 15 askerini Gerillaların üstünü gönderdi. Amaç, süreç bozulsun ve yeniden savaş başlasın” dedi.

Irmak: 'Erdoğan HDP'den Korkuyor! Çünkü HDP Ona Hesap Soracak'

Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın HDP’den korktuğunu ifade eden Hakkari Milletvekili Selma Irmak; “ Cumhurbaşkanı Erdoğan HDP’den korkuyor. HDP’nin baraj aşmasından da korkuyor. Neden? Çünkü, Erdoğan’ın İran’a uçak dolusu gönderdiği altınları ortaya çıkacak. Çünkü kaçak olarak inşa ettiği Saray’ın hesabı sorulacak. Sokaklarda öldürülen çocukların hesabını soracaklar. Korkması bundandır. Bu nedenle elinden geldiği her şey yapacak. O hırsızlıkta yapacak, provokasyonlar da yapacak. Hatta seçimlerin iptal edilmesi içinde elinden gelenini yapacak” dedi.

Selma Irmak: 'Burada Bir Oyunuz Bile Yoktur'

Ana dilinin de önemine değinen HDP Hakkari Milletvekili Adayı Selma Irmak; “ diyorlardı ki, Kürtçe dili karışık bir dildir. Farça, Arapça ve farklı dillerinden oluşan ve anlaşılmayan bir dildir. Bu dile de Kürt dili denildi. Aradan 30 – 40 yıl geçti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan alanlara çıkarak ne diyor biliyor musunuz? Hiç utanmadan elinde Kuran’ı havaya kaldırarak, ey Kürt kardeşlerim, bakın Kürtçe Kuran’ı Kerim bastırdık. Hani Kürtçe yoktu! Hani Kürt’te yoktu. Demek ki, Kürt halkı vardı. Demek ki, Kürt halkı inkar ediliyordu. Demek ki, her zaman her defasın da zülüm yapılıyordu. Mücadelemizle kendimizi kabul ettirdik. Ama şimdi propaganda yaparak bize karşı kullanıyorsunuz. Ama bizim de haklarımız vardır. Haklarımız nelerdir? Artık Ankara bizi yönetmez. Çünkü Hakkari artık Ankara’ya çok uzaktadır. Hakkari’ye baktıklarında, diyorlar ki, ‘Orada bir köy var uzakta, o köy bizim köyümüzdür’ gitmesekte, görmesekte o köy bizim köyümüzdür. Kusura bakmayın burada sizin köyünüz yoktur. Burada sizin mahalleniz de yoktur. Burada sizin bir oyunuz bile yoktur” dedi.

Selma Irmak: 'Çözüm Sürecinin Aksamasına Hiç Kimsenin Gücü Yetmez'

Yalçın Akdoğan’ın açıklamalarına yanıt veren Selma Irmak; “ Yalçın Akdoğan ekranlara çıkarak diyor ki, HDP barajı aşarsa çözüm süreci aksar. Ama burada açık ve net söylüyoruz. Çözüm sürecinin aksaması ve durmasına hiçbir güç yetmeyecektir. Bu halkın isteği budur. Türkiye’nin de isteği budur. Sadece Erdoğan’ın isteği barış değildir. AKP hükümetinin barışa zararı vardır. Neden? Çünkü yolları kapanacak. Hesap sorulacak. Bizleri ne kadar tehdit ederseniz edin biz çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu sürecin arkasında duracağız” dedi.

Irmak : 'Öcalan'ın Çağrısıyla İlk Barış Grubu Buradan Türkiye’ye Giriş Yaptı'

Savaşın kötü olduğunu, barışın her şeyden daha güzel olduğuna vurgu yapan Irmak; “ Savaş ve silah vazifesini bitirdi. Bundan sonra barış yolunu öreceğiz. Sayın Öcalan gerilla güçlerine seslenerek bir gurubun ‘Barış Elçisi’ olarak gelmesini istedi. Bildiğiniz gibi barış elçilerine kimse dokunamaz. Barış elçilerine dokunan haindir. Barış elçilerini öldürenlerden daha hain kimse yoktur. Ne yazık ki, Türkiye sistemi, Türkiye devleti bunu yaptı. Öcalan’ın mesajını Türkiye’ye getiren Barış Elçileri Türkiye tarafından cezaevine konuldular. 3 arkadaşımızda bu yolda hayatını kaybetti. Cezaevinde yaşamını yitiren barış elçilerini saygıyla anıyoruz. Bildiğiniz gibi kısa bir düre önce Barış Elçisi Aysel Doğan cezaevinden çıktı o da ölümden dolayı çıkarıldı. Buna rağmen de barıştan daha güzel bir şey yoktur” dedi.

Hamit Geylani: '27 Saniye Kürtçe Konuştuğum İçin Hakkımda Dava Açıldı'

7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimler için çalışmalarını sürdüren Hakkari Milletvekili Adayı Selma Irmak ile beraber Şemdinli ilçesinin Günyazı ve Tekeli köyleri ile mezraları ziyaret eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Hamit Geylani; “ uzun bir zaman önce Malatya’da partimizin kongresine katıldım. Selma hanım (Irmak) o zamanlar daha yeniydi ve beraber Malatya kongresini katılmıştık. Siyasi yasaklıydım. Selma Başkan ilk konuşma hakkını bana verdi ve bende Kürtçe konuştum. 27 saniye Kürtçe konuştuğum için hakkımda dava açıldı. 27 Saniye Kürtçe konuştuğum için ana dilimi konuştuğum için 6 ay bana ceza verdiler. Dedim ki, acaba ben yarım dakika yada bir dakika Kürtçe konuşsaydım herhalde idam edilirdim” dedi.

Hamza Arslan: 'Kürt Halkı 8 Haziran'da Roboski'nin ve Sokakta Vurulan Çocukların Hesabını Senden Soracak'

Seçim çalışmaları kapsamında Şemdinli İlçesi’ne bağlı Tekeli (Gare) köyünde düzenlenen seçim şöleninde konuşan Şemdinli Kent Meclisi Başkanı Hamza Arslan; “Saddam diktatörlüğün devrileceğini anlayınca namaza başladı. Erdoğan ise Kuran taşımaya başladı. HDP’nin barajı aşması durumunda Erdoğan’ın diktatörlüğünün yok olacağı ve Kürt halkı üzerine oynanan kirli oyunların hesabı sorulacağını anlayınca ne yapacağını şaşırmış ve sürekli partimize saldırıyor. 8 Haziran’da sen istesen de istemesen de bu halk sana hesap soracak. Roboski’nin hesabı sorulacak. Sokakta vurulan çocukların hesabı sorulacak” dedi.

Galip Geylani: 'Kürt Halkı Her Zaman Barış Yanlısı Olmuştur'

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şemdinli İlçe Eşbaşkanı Galip Geylani ise “ 2012 yılında burada Şemdinli’de başlayan Devrimci Halk Savaşı, alan hakimiyeti vardı. Bütün dağlar gerillalarla doluydu. 2013 yılının Newroz gününde Önder Apo bir mesaj gönderdi. Mesajında bu savaş durmalı. Kürt halı savaş istemiyor. Kürt halkı barış yanlısıdır ve her zaman barış isteyen taraf olmuştur. Ne yazık, sistemin devleti, AKP ve Erdoğan’ın sistemi hala savaş yanlısıdır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Felem Aker tarafından ‘Dayê’ isimli şiir okundu. Irmak ve beraberinde bulunan kalabalık heyet Barış Anneleri’nin Tekeli (Gare) köyünde hazırlamış olduğu yemeğe ve ardından şölene katıldı.

Irmak ve beraberinde bulunan heyet daha sonra ilçeye döndü.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2015, 18:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER