Oy kullanmayanlar acilen tespit edilip sandığa götürülmeli'

7 Haziran Genel Seçimleri dolayısıyla Avrupa'da oy verme işlemi ve HDP'lilerin yoğun çalışmaları devam ediyor. Süryaniler toplu halde oy kullanmaya giderken, seçmenlerin sandığa gitmesi için özel araba ve otobüsler hazırlandı.

Oy kullanmayanlar acilen tespit edilip sandığa götürülmeli'

7 Haziran Genel Seçimleri dolayısıyla Avrupa'da oy verme işlemi ve HDP'lilerin yoğun çalışmaları devam ediyor. Süryaniler toplu halde oy kullanmaya giderken, seçmenlerin sandığa gitmesi için özel araba ve otobüsler hazırlandı. HDP Almanya sözcülerinden Köçer, "oy kullanmayanların sıkı bir çalışma ile tespit edilip, derhal sandığa götürülmesi gerekiyor" dedi.

Almanya'nın Gutersloh kentindeki Süryani kurumları, bir otobüs ve çok sayıda araba ile HDP´ye oy vermek için Münster'deki oy kullanma merkezine gitti.

Gütersloh kentinde bulunan Süryani dernek, kilise yöneticileri ve bölgedeki Demokratik Kürt Toplum Merkezleri ile koordineli bir çalışma başlatıldı. 

Münster, Bielefeld, Gütersloh, Osnabrück ve diger çevre illerinde kriz masaları oluşturuldu.

KÖÇER: OYUNU KULLANMAYANLARI ACİLEN SANDIĞA GÖTÜRMELİYİZ

HDP Almanya sözcülerinden Tahir Köçer, "Şu ana kadar oy kullanmayanların sıkı bir çalışma ile tespit edilip, derhal sandığa götürülmesi gerekiyor" dedi. Üç aydan bu yana seçimler için yoğun bir çalışma yürüttüklerine dikkat çeken Köçer, "Bu çalışmaya başladığımızda önümüzde üç etaplı planlama vardı. Birincisi, Türkiye vatandaşı olanları konsoloslukta kayıtlarını yapma ve bilgilerini toplama; ikincisi ise propaganda ve toplantılardı" dedi. Üçüncü aşamada ise rehavet yaşandığına dikkat çeken Köçer, "Kayıt yaptıklarımızı sandığa götürme noktasında bir sıkıntı var. Bunu acil olarak çözüp oyunu kullanmayan kim varsa bir an önce bellirlenip özel araçlarla, otobüslerle sandık başına götürmeliyiz" diye konuştu.
Köçer, yaptığı açıklamada şunları belirtti: "Her şeyden önce oyların kullanıldığı Münster Başkonsolosluğu sandık alanı çok dar olduğunudan özellikle tatil günlerinde vatandaşlar uzun kuyruk oluşturuyor. Ve bu sebepten dolayı çoğu vatandaş oy kullanmaktan vazgeçip geri gitmektedirler. Ayrıca oy kullanmaya gelen birçok vatandaş, özellikle Kürdistanlılar, çeşitli sorunlar ile karşılaşarak oyunu kullanamadan geri gitmektedirler."

'AVRUPA MOTOR GÜCÜ'

"Avrupa oyları seçimlerin belirleyici motor gücü olacak" diyen Köçer, "Tüm çalışanlar bir an önce harekete geçmelidir ve 7 Haziran akşamı yine bölgede HDP başarısını kutlayacağız. Bunun için herkes el ele vermeli" dedi.
Şu ana kadar Münster'de kullanılan toplam oy sayısı; 19162. HDP için kullanılan tahmini oy sayısı ise, 5200.

ÖZEL ARABALAR HAZIRDA BEKLEYECEK

Münster Bölgesi HDP Temsilcileri yaptıkları açıklamada, Bielefeld ve çevresi, Osnabrück ve çevresi, Gütersloh ve çevresi, Gronau ve çevresi, için yeni otobüs ve arabaların kalkış yer ve saatlarının planını oluşturuldu. Demokratik Kürt toplum Merkezlerinde her gün sabah saat 10.00 ile 16.00 arasında özel arabalar hazır durumda bekleyecek. 

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2015, 12:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER